Meny

Billigere mat og lavere boligkostnader i april

Til tross for at boligprisene har økt for dem som skal inn på markedet, har det blant annet blitt billigere å bo. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsumprisindeksen gikk opp 0,4 prosent fra mars til april, men mat- og boligkostnadene falt. Dyrere flybilletter var med på å trekke indeksen opp.

Mat og alkoholfrie drikkevarer ble 0,9 prosent billigere, mens kategorien «bolig, lys og brensel» gikk ned 0,4 prosent, viser oppdaterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Klær ble 2,6 prosent dyrere og var dermed den hovedkategorien som økte mest. Transport ble 1,1 prosent dyrere, mens underkategorien flyreiser gikk opp hele 21 prosent.

Prisøkningen fra april 2013 til april i år ble på 1,8 prosent. Når energikostnader holdes utenfor og tallet justeres for eventuelle avgiftsendringer, får vi den såkalte kjerneinflasjonen, også kjent under forkortelsen KPI-JAE. Den var på 2,5 prosent i de tolv månedene frem til april. Kjerneinflasjonen er et av de viktigste tallene som styrer renten fra Norges Bank, og målet er at den skal være nettopp 2,5 prosent.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus