Meny

SAS nedjusterer forventningene

SENKER FORVENTNINGENE: Konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, forventer lavere inntjening for andre kvartal enn hva selskapet hadde beregnet. Foto: Bertil Enevåg Ericson (TT)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hard konkurranse presser SAS til å redusere forventningene til resultatet for andre kvartal og sier det også vil påvirke årsresultatet.

Det er administrerende direktør Rickard Gustafson som senker forventningene til de kommende resultatene og sier tallene for andre kvartal vil skuffe i forhold til hva markedet tror.

Selskapet har gjennom omfattende endringer og bedre tilbud til dem som reiser ofte, fått opp kabinfaktoren og antallet passasjerer. Likevel kan ikke Gustafson love positive resultater.

Les også: SAS-fly nær kollisjon med russisk fly

– Usikkerheten rundt kapasitetsutviklingen på markedet gjør det vanskelig å vurdere inntektene fra satsingsområdene, sier Gustafson i en pressemelding fra selskapet.

SAS fraktet 9,2 prosent flere passasjerer i april sammenlignet med samme måned året før. Kabinfaktoren, som viser hvor fulle flyene er, gikk opp med 8,6 prosentpoeng til 78,6 prosent.

Les også: SAS betaler over én million for ett sete

Flyselskapet senker forventningene for hele året, men tror fremdeles de skal greie å levere et positivt resultat når den positive effekten fra endringer i pensjonssystemet tas med.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus