Meny

Bank2 slår gjeldsalarm

SEDLER: Mange lever over evne ved å ta opp stadig mer lån for å finansiere sitt forbruk. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjelden i norske husholdninger vokser mer enn inntektene, noe som bekymrer mange.

Gjelden i norske husholdninger vokser mer enn inntektene, noe som bekymrer mange.

Husholdningenes høye gjeld gjør at Finanstilsynet mener norske banker må være forberedt på at tapene på utlån kan øke de neste årene.

Bekymret

Bank2 har spesialisert seg på å refinansiere gjeld for kunder som ikke får lån andre steder.

Nå er administrerende direktør Frode Ekeli bekymret, skriver Finansavisen.

Les også: Frykter norsk gjeldsregister

– Søknadsmassen som kommer til Bank2 viser at mange husholdninger deltar i en forbruksfest de ikke skulle vært med på, med et delvis lånefinansiert forbruk som over tid ikke kan betjenes av husholdningens løpende inntekter, sier Ekeli til avisen.

Mister kontroll

Han sier banken de siste årene i større grad har sett at stadig flere tar opp nye lån for å spe på likviditeten, og at mange mister kontroll over egen økonomi og går i mislighold.

– Vi mener det er et samfunnsmessig ansvar å stoppe den negative utviklingen, sier Bank2-direktøren til Finansavisen, og han ønsker det nå blir fortgang i arbeidet med et gjeldsregister.

Les også: – Vi vil få gjeldsregister 

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus