Meny

Innspurt i Norwegian-meklingen tirsdag

Et fly fra Norwegian går inn for landing på Gardermoen flyplass fredag kveld. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksmekleren har innkalt partene i flyselskapet Norwegian til mekling tirsdag. En eventuell streik vil tre i kraft fra onsdag morgen, men foreløpig er det kun én kabinansatt som i så fall går ut i streik.

Leder i fagforeningen Parat, Hans-Erik Skjæggerud, opplyser til NTB at det ikke har vært kontakt mellom partene i løpet av helga, men at Riksmekleren har innkalt til et siste meklingsmøte tirsdag klokka 12. Partene har da frist til midnatt natt til onsdag med å komme fram til en løsning.

Les også: Store forsinkelser hos Norwegian

Opptrapping

Parat har i første omgang levert varsel om plassfratredelse for én ansatt i Norge. Parat står ved at de ønsker å samordne en eventuell streik i Norge med en tilsvarende eventuell konflikt i Danmark. Derfor varslet Parat fredag også plassfratredelse for 228 danske kabinansatte, selv om kompliserte, danske regler gjorde det umulig å si når en streik kan bryte ut.

– Så snart vi er i posisjon til det i henhold til norske og danske tidsfrister vil en eventuell konflikt bli trappet kraftig opp slik at over 1.000 kabinansatte vil bli tatt ut i streik, sier Skjæggerud, som beklager den usikkerheten dette medfører for Norwegians passasjerer fremover.

Vil leie inn fly

Flyselskapet Norwegian opplyser på sine nettsider at en streik som omfatter én kabinansatt ikke vil påvirke de reisende i første omgang. En eventuell opptrappet streik vil berøre innenriksflyginger i Norge, samt flyginger ut av Norge og Danmark.

Langruter mellom Skandinavia og USA eller Asia vil gå som normalt ved en eventuell streik. Det gjelder også ruter som betjenes av medarbeidere i Stockholm, Helsingfors, London eller basene i Spania. Personalet på disse rutene vil ikke være en del av en eventuell arbeidskonflikt.

Flyselskapet har imidlertid varslet at det ved en eventuell streik kan komme til å leie inn alternative fly og mannskap for å redusere konsekvensene for passasjerene.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus