Meny

Nordmenn jobber minst for maten

Nordmenn trenger kun å jobbe i 1 time og 48 minutter for å ha råd til en ukes forbruk av mat. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Europa er nordmenn blant dem som må jobbe aller minst for maten, viser en prissammenligning av ti europeiske land.

Ifølge VG trenger nordmenn kun å jobbe i 1 time og 48 minutter for å ha råd til en ukes forbruk av mat. I Sveits må man jobbe 2,03 timer mens i Østerrike er timetallet 3,39.

Undersøkelsen er gjennomført av bondeorganisasjonen Norsk Landbrukssamvirke. Årsaken til at nordmenn betaler mindre for mat enn i andre europeiske land, er at timelønnen i Norge ligger helt på topp – over 57 prosent over gjennomsnittet i Europa.

Les også: Sterk økning i antall eldre som ikke betaler for seg

– At maten er dyr i Norge er kanskje den største myten om norsk matproduksjon. Ingen andre bruker så lite på mat som oss. At man tenker at maten er dyr i Norge, har kanskje noe å gjøre med at vi ser på matprisene isolert sett og ikke i sammenheng med lønnsutviklingen, sier kommunikasjonssjef Eirik Nedrelid i Norsk Landbrukssamvirke til avisen.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus