Røkke vil dele Aker Solutions i to selskaper

Røkke ønsker å dele Aker Soloutions i to seperate selskaper. Foto: NTB scanpix
Røkke ønsker å dele Aker Soloutions i to seperate selskaper. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Inge Røkke vil dele Aker Solutions i to separate, børsnoterte selskaper for å redusere kostnader og bedre konkurransen. Regjeringen støtter delingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig med at Aker Solutions la fram resultatet for første kvartal – og kunne fortelle om en vekst i inntektene – ble også nyheten om delingen kunngjort.

Akastor nytt navn

Styreleder Øyvind Eriksen vil skille ut flere av dagens forretningsområder og etablere et rent oljeserviceselskap med navn Akastor. Han vil beholde Aker Solutions-navnet for den delen av virksomheten som driver utvikling av undervannsteknologi. Begge selskapene skal noteres på Oslo Børs.

Gjennom sin eierandel på 30 prosent i Aker Kværner Holding AS har staten betydelige interesser i Aker Solutions. Næringsminister Monica Mæland (H) sier onsdag morgen at hun støtter planene om å fisjonere Aker Solutions.

– Vi tror fisjonen kan øke aksjonærenes verdier. Den nye strukturen kan blant annet synliggjøre verdiene i dagens Aker Solutions og legge til rette for videre utvikling, sier Mæland i en uttalelse fra departementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overskudd

Aker Solutions kunne melde om et overskudd før skatt på 452 millioner kroner i første kvartal, en økning fra 339 millioner i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet endte på 667 millioner kroner av en omsetning på 11,2 milliarder kroner. Omsetningen er på samme nivå som tilsvarende kvartal i 2013, men selskapet greier å styrke resultatet.

– Etterspørselen etter våre undervannsprodukter er fortsatt sterk, sier Eriksen i en kommenter til resultatet.

Han forteller at selskapet har gått løs på arbeidet etter å ha fått tildelt en kontrakt om utvikling av Johan Sverdrup-feltet av Statoil i desember. Aker Solutions har nå en ordrereserve på 55,6 milliarder kroner. (©NTB)