Meny

Sterke tall fra Statoil i første kvartal

GODE TALL: Admministrende direktør i Statoil Helge Lund ankommer pressekonferansen i forbindelse med kvartalsresultatet på Statoil sitt bygg på Fornebu tirsdag morgen. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil får et driftsresultat i første kvartal i år som er 35 prosent bedre enn i samme periode i fjor. Årsaken er først og fremst dyrere gass og høyere produksjon.

Ordinært driftsresultat var 51,4 milliarder, en økning på 35 prosent målt mot første kvartal i fjor. Etter fradrag av spesielle inntekter på 5,4 milliarder knyttet til en erstatning i en tvistesak og gevinst ved salg av eiendeler, opplyser selskapet i en børsmelding.

Justert driftsresultat økt med 9 prosent til 46 milliarder kroner i første kvartal.

Det er spesielt salg av gass som bidrar til det sterke resultat. Prisøkning og økt produksjon av gass i USA bidro til 15,8 milliarder kroner av driftsresultatet. Selskapet skriver videre at stabile driftskostnader og en nedgang i leteutgiftene.

– Vi er glade for å presentere sterke finansielle resultater for kvartalet. Høyere priser og gode resultater fra vår amerikanske gassverdikjede bidro til en økning i justert driftsresultat på 9 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, sier konsernsjef Helge Lund i børsmeldingen.

Fakta om Statoils kvartalsresultat:

Nøkkeltall fra Statoils resultatregnskap for første kvartal i 2014 (tall for samme periode i 2013 i parentes).

* Driftsinntekter: 169,9 milliarder (161,7 milliarder)

* Driftsresultat: 51,4 milliarder (38 milliarder)

* Resultat før skatt: 52,2 milliarder (32,2 milliarder)
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus