Bare en liten del får medhold i klager mot banker

FÅ FÅR MEDHOLD: Kun 404 av til sammen 3.198 ersoner som har klaget mot banken har fått medhold, der DNB er på klagetoppen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
FÅ FÅR MEDHOLD: Kun 404 av til sammen 3.198 ersoner som har klaget mot banken har fått medhold, der DNB er på klagetoppen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Finansklagenemnda er nesten i mål med behandlingen av saker i kjølvannet av den såkalte Røeggen-saken. Så langt har 404 kunder fått medhold, mens 2.434 har fått avslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Finansklagenemnda har til nå behandlet 2.383 klager av til sammen 3.198. Målet er å bli ferdig med behandlingen innen 1. juli, ser nemndas administrerende direktør, Harald Sverdrup.

DNB-kunder dominerer blant klagerne, og så langt har 359 av drøyt 1.600 fått medhold.

Sakene gjelder såkalte strukturerte eller sammensatte spareprodukter. De er kommet i forbindelse med saken til Ivar Petter Røeggen, som tapte 230.000 kroner på slik sparing.

Bakgrunn: DNB-sjefen lover å gjøre opp etter Røeggen-dommen

Finansklagenemnda mente at DNB hadde gitt for dårlig informasjon og gikk i 2009 inn for at DNB skulle betale ham erstatning. DNB nektet å betale, og saken havnet i rettssystemet. I mars i fjor ga Høyesterett enstemmig Røeggen medhold.

Allerede i november i fjor antydet imidlertid Finansklagenemnda at de fleste av de flere tusen som hadde sendt inn klage ville tape sine saker.

Les også: Kundene taper de fleste klagesakene

– Andelen klager som har fått medhold, er lavere i de sakene som er behandlet etter at vi ga en statusoversikt i november i fjor, slår Harald Sverdrup fast.

Foreldelse er grunnen til en rekke av avslagene – 276 i tallet, mens nemnda har valgt å si nei til behandling av 144 klager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus