Trond Mohn nekter sønnen innsyn

Trond Mohns sønn mener han har blitt lurt av faren. Foto: NTB scanpix
Trond Mohns sønn mener han har blitt lurt av faren. Foto: NTB scanpix

Trond Mohn mener at sønnen Frederik W. Mohn ikke har rett til å se styredokumentene i forbindelse med salget av familiebedriften til svenske Alfa Leval.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Mohn er styreleder og kontrollerer nær halvparten av aksjene i Frank Mohn AS. Han konfererte med søsteren Marit Mohn, som eier 20 prosent, før salget, og avviser å gi innsyn i styredokumentene, skriver Dagens Næringsliv.

– De har fått vite det de skulle vite, og ingen dokumenter vil bli utlevert, sier Trond Mohn til avisen.

Les også: Slik kan sønnen til Trond Mohn ha spent ben på seg selv

Sønnen Frederik eier 32,2 prosent av konsernet gjennom sitt investeringsselskap Perestroika AS. Han mener at han er blitt lurt av faren da han ble fratatt forkjøpsretten til virksomheten da konsernet ble delt i tre holdingselskaper i fjor høst.

Partner Filip Truyen i advokatfirmaet Wikborg & Rein er tidligere jussprofessor og har doktorgrad i majoritetsmisbruk i aksjeselskaper. Han vil undersøke om familien rettsstridig har omgått en forkjøpsrett, skriver avisen.

– Styret har iverksatt en omorganisering som gjør det enklere å gjennomføre et salg, og det kan ha skjedd på gale premisser. Hvis forutsetningene for en omorganisering forsvinner, kan den bli kjent ugyldig, sier Truyen.

Advokatfirmaet vil på vegne av Frederik W. Mohn vurdere å be om rettens hjelp til å stoppe salget av familiebedriften.

Les også: Frank Mohn solgt – åpen familiestrid om milliardavtale

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus