– Vi tok for lite Møllers tran

VIL FORTELLE. Helge Lund var invitert til Det hvite hus for å snakke om erfaringene etter in Aménas-angrepet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
VIL FORTELLE. Helge Lund var invitert til Det hvite hus for å snakke om erfaringene etter in Aménas-angrepet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nå angrer Statoil og vil likevel fortelle hvorfor Helge Lund var invitert til det Hvite Hus i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil-sjef Helge Lund var invitert til det hvite hus i fjor høst, kommer det frem i tirsdagens utgave av Dagens Næringsliv.

Møtet fant imidlertid aldri sted, og Statoil ville derfor ikke fortelle hvorfor Lund ble invitert.

Nå angrer Statoil, og vil gjerne fortelle hva som skjedde.

– Vi har tatt litt for lite Møllers tran. Vi syntes ikke det var naturlig å snakke inngående om et møte som ble avlyst. Men vi er glade for å bli invitert til Det hvite hus, sier Knut Rostad, mediekontakt for Statoils internasjonale virksomhet, og forklarer:

Om in Aménas

– Formålet var å snakke om angrepet på in Aménas i Algerie, og arbeidet som er gjort i selskapet etter det. Møtet var planlagt rundt en måned etter at granskingsrapporten ble lagt frem, så det ville vært naturlig å gå gjennom angrepet slik det skjedde, og hvordan den har påvirket oss som organisasjon. Og også hvordan vi jobber med å implementere de veldig klare anbefalingene i granskingsrapporten, sier han.

Bakgrunn: Statoil taus om møte med Obamas antiterrorsjef

Men så ble møtet altspå avlyst. Møtet skulle funnet sted 9. oktober i fjor, viser besøksloggen fra Det hvite hus. I den perioden var store deler av offentlig sektor i USA stengt ned på grunn av budsjettkampen mellom republikanerne og demokratene.

Møtet mellom presidentens sikkerhetssjef og Statoilsjef Helge Lund ble et offer for budsjettkampen.

Vil sette standard

– Blir det planlagt et nytt møte?

– Jeg kan ikke si glassklart om det blir et møte, men vi vil jo gjerne det, sier Rostad.

Han understreker at Statoil gjerne snakker med alle lands myndigheter om erfaringene fra det dramatiske angrepet, som vil sette ny standard for sikkerhetsarbeidet i industrien.

– Vår erkjennesle i etterkant om at vi ikke hadde en god nok sikkerhetskultur er noe vi gjerne deler med andre, og vi vil gjerne ha innspill fra andre lands myndigheter på dette. Amerikanske myndigheter er jo i aller høyeste grad relevante her, sier Rostad.

Les også på DN:

Henlegger korrupsjonsmistanken mot Troms Kraft og Senterpartiet

Nå er det personlig

Asia i dag: Ny skepsis til «Abenomics»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus