BankID på mobil:

Telenor blir alene om å kreve betaling

BankID på mobil har blitt et populært produkt blant norske bankkunder. Nå blir 260.000 brukere hos Telenor og djuice pålagt brukerbetaling hver gang de bruker BankID på mobil. (Foto: Berit B. Njarga)
BankID på mobil har blitt et populært produkt blant norske bankkunder. Nå blir 260.000 brukere hos Telenor og djuice pålagt brukerbetaling hver gang de bruker BankID på mobil. (Foto: Berit B. Njarga)

Konkurrentene følger ikke etter Telenor, som innfører 49 øre i betaling per kode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kunne DinSide fortelle at Telenor fra 1. mai skal ta betalt for BankID på mobil.

260.000 Telenor og djuice-kunder er berørt, mens Telenor-eide Talkmore ikke er omfattet av endringen.

– Talkmore gjør egen beslutning rundt dette, opplyser Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor til DinSide.

Reaksjonene på Telenors prisbombe har ikke latt vente på seg. Flere hundre hissige brukere har tordnet i debatten på DinSide, Dagbladet og på Facebook.

Og nå er det store spørsmålet - hva gjør konkurrentene?

Les også: Unngå denne mobilfellen

Vil ikke irritere kundene

One Call og My Call-sjef Øistein Eriksen kan forsikre om at de ikke vil ta betalt for denne tjenesten i tiden som kommer.

– Vi har ingen slike planer, og vi ønsker ikke å irritere kundene våre med denne type mikrofakturering. For oss kommer betaling for BankID i kategorien «skjulte kostnader», sier han.

Øvrige selskap i Tele2-gruppen, Tele2 og Network Norway, vil heller ikke ta betalt for BankID på mobil. Selskapet opplyser at det er stor etterspørsel etter den mobile BankID-løsningen. I underkant av 50.000 kunder har tatt den i bruk, og tjenesten er flittig brukt.

Les også: – BankID er en grusom løsning

Fortsatt gratis hos NetCom

Mens Telenor har tilbudt kundene BankID på mobil helt siden 2009, var det først i slutten av 2013 at NetCom og Chess lanserte tjenesten for sine kunder. Siden den gang har om lag 50.000 brukere tatt i bruk tjenesten hos de to mobiloperatørene.

NetCom og Chess-kunder kan glede seg over at BankID på mobil fortsatt skal være kostnadsfri i bruk.

– Vi har ingen planer om å ta betalt for BankID på mobil, forsikrer Severin Roald, kommunikasjonsdirektør i NetCom til DinSide.

Enkelt å bytte: Skaff deg ny bankforbindelse på tre minutter

ABC Nyheter er eid av Telenor

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus