ICA-butikker kan bli nedlagt

Ica trues med nedleggelse. Foto: NTB scanpix
Ica trues med nedleggelse. Foto: NTB scanpix

120 butikker nord for Namsos og 119 distriktsbutikker i Sør-Norge står i fare for å bli nedlagt hvis ICA velger å stå uten et innkjøpssamarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis bekrefter overfor VG at ICA ikke er i dialog med Rema eller Coop, og at de skal stå alene hvis de ikke får gjennomslag for samarbeidet med NorgesGruppen.

Hvis det ikke blir en innkjøps- og distribusjonssamarbeidsavtale med NorgesGruppen, må ICA kutte i antallet butikker. Det vil først og fremst vil ramme Nord-Norge og distriktene.

– Vi må kvitte oss med tapsslukene, slik at kostnadene kommer ned på et nivå som gjør at vi kan tjene penger, sier Friis. ICA Norge har slitt i mange år, og markedstallene for 2013 viser at kjeden har en markedsandel på 11,1 prosent. Avisen opplyser at selskapet nå taper 13,3 millioner kroner i uken i Norge.

I februar uttalte Konkurransetilsynet at samarbeidsavtalen mellom ICA og NorgesGruppen er ulovlig fordi avtalen vil svekke konkurransen i det norske dagligvaremarkedet.

– Vi vil fortsatt argumentere for at avtalen er lovlig. Vår ambisjon er å få den godkjent, uttalte NorgesGruppens konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Per Roskifte til NTB da den varslede stansen ble kjent.

Personvernpolicy