ICA-butikker kan bli nedlagt

Ica trues med nedleggelse. Foto: NTB scanpix
Ica trues med nedleggelse. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

120 butikker nord for Namsos og 119 distriktsbutikker i Sør-Norge står i fare for å bli nedlagt hvis ICA velger å stå uten et innkjøpssamarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis bekrefter overfor VG at ICA ikke er i dialog med Rema eller Coop, og at de skal stå alene hvis de ikke får gjennomslag for samarbeidet med NorgesGruppen.

Hvis det ikke blir en innkjøps- og distribusjonssamarbeidsavtale med NorgesGruppen, må ICA kutte i antallet butikker. Det vil først og fremst vil ramme Nord-Norge og distriktene.

– Vi må kvitte oss med tapsslukene, slik at kostnadene kommer ned på et nivå som gjør at vi kan tjene penger, sier Friis. ICA Norge har slitt i mange år, og markedstallene for 2013 viser at kjeden har en markedsandel på 11,1 prosent. Avisen opplyser at selskapet nå taper 13,3 millioner kroner i uken i Norge.

I februar uttalte Konkurransetilsynet at samarbeidsavtalen mellom ICA og NorgesGruppen er ulovlig fordi avtalen vil svekke konkurransen i det norske dagligvaremarkedet.

– Vi vil fortsatt argumentere for at avtalen er lovlig. Vår ambisjon er å få den godkjent, uttalte NorgesGruppens konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Per Roskifte til NTB da den varslede stansen ble kjent.