Meny

Little Steven får 600.000 til Lillehammer-satsing

Steven van Zandt spiller Frank Tagliano i TV-serien Lillyhammer. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lilyhammer-stjernen Steven van Zandt, bedre kjent som Little Steven, får 600.000 kroner i etablererstøtte fra Innovasjon Norge.

Støtten går til det nyopprettede aksjeselskapet Lillehammer Foundation for the Arts AS hvor van Zandt er styremedlem, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

– Selskapet er startet opp etter et initiativ fra Steven, med bakgrunn i hans ønske om å etablere en årlig TV-drama-uke på Lillehammer, forteller styremedlem og aksjonær Sigmund Thue til avisen.

– Tanken er at dette skal være en internasjonal møteplass for hele næringen, ikke nødvendigvis et stort publikumsarrangement. TV-drama er i sterk vekst og det finnes per i dag ingen slik møteplass, sier Thue som er selskapets talsperson.

Konseptet skal rettes inn mot drama, og tanken er tett tilknytning til fagmiljøet på Høgskolen i Lillehammer. Håpet er at arrangementet skal bli en katalysator for lokal næringsutvikling.

Les også: Lilyhammer-stjerne føler seg ydmyket av NRK

Thue beskriver sin nye forretningspartner og styreformann som «en fantastisk person som er meget interessert i å få dette til».

Med seg i styret har Little Steven og Thue fått sjefen for Olympiaparken, Erik Ulateig, Henrik Baugstø og amerikanske David John Smith, som ifølge avisen er kjent fra sin tid som billettsjef under Lillehammer-OL.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus