Åpen for alle - alltid

NCC dømt i asfaltsaken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo tingrett har dømt NCC til å betale et gebyr på 40 millioner kroner i den såkalte asfaltsaken. Det er 100 millioner kroner mindre enn Konkurransetilsynets opprinnelige vedtak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurransetilsynet vedtok i mars i fjor å ilegge NCC et gebyr på 140 millioner kroner for ulovlig samarbeid med Veidekke i perioden fra 2005 til 2008. Det ulovlige samarbeidet omfattet markedsdeling, pris- og anbudssamarbeid og utveksling av informasjon i forbindelse med asfaltanbud i Midt-Norge.

NCC mener gebyret er urimelig fordi én utro tjener ifølge selskapet sto bak ulovlighetene, men tingretten gir Konkurransetilsynet medhold i at selskapet kan holdes ansvarlig for sine ansattes handlinger.

Tingretten er derimot uenig i størrelsen på gebyret og kutter dette med 100 millioner kroner til 40 millioner kroner.

Det overrasker Konkurransetilsynet, som likevel gir uttrykk for tilfredshet med dommen.

– Vi er fornøyd med at retten er enig med Konkurransetilsynet i at det var tale om en grov overtredelse av konkurranseloven, sier konkurransedirektør Christine B. Meyer.

NCC mener dommen viser at tingretten har tatt hensyn til selskapets syn i saken.

– Vi må få studere dommen nærmere før vi kommer med vår konklusjon. Men vi noterer at tingretten har tatt hensyn til våre synspunkter, sier sjefjurist Håkan Broman i NCC-konsernet.