LO-lederen ber Solberg ligge unna lønnsoppgjøret

KLAR BESKJED: LO-leder Gerd Kristiansen godtar ikke at statsministeren blander seg inn. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)
KLAR BESKJED: LO-leder Gerd Kristiansen godtar ikke at statsministeren blander seg inn. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO-leder Gerd Kristiansen sier hun vil sette statsministeren på plass hvis hun sier for mye om hovedoppgjøret denne våren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansen er bekymret for at NHO skal forsøke å danne en slags allianse med den nye regjeringen under lønnsoppgjøret, og ber nå statsminister Erna Solberg (H) holde seg på riktig side av grensene som er dratt opp i trepartssamarbeidet.

I LO-gården er det fullstendig uakseptabelt at myndighetene, uansett regjering, mener noe om størrelsen eller innretningen på lønnsoppgjørene.

Dette er det utelukkende opp til forhandlingspartene å fastsette.

– Det virker på meg som om NHO føler de er i en bedre posisjon nå, med den blåblå regjeringen, enn under siste åtte årene med de rødgrønne. Men myndighetene skal ikke blande seg inn i oppgjørene. Jeg har smekket Erna Solberg over fingrene før, og jeg gjør det igjen hvis jeg må, sier LO-lederen til NTB.

Les også: LO krever lik pensjon

Hun sikter til NHOs årsmiddag, da Solberg overfor TV 2 manet til både moderasjon og ansvarlighet i årets lønnsoppgjør. Det fikk Kristiansen til å tenne på alle pluggene.

– Hun var veldig formanende overfor oss og ga uttrykk for at hun ikke tok oss på alvor. LO har alltid vist ansvarlighet i tariffoppgjørene. Så jeg fortalte henne at «dette har du ingenting med», sier Kristiansen.