Meny

Kjos er forberedt på USA-flause

Bjørn Kjos i Norwegian presenterer resultatet for fjerde kvartal 2013 i Oslo i går morges. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian-sjef Bjørn Kjos vil kjøpe et annet flyselskap dersom han ikke får trafikkrettigheter i USA, skriver Dagens Næringsliv.

Norwegian fikk denne uken irsk driftstillatelse for datterselskapet Norwegian Air International til å fly langdistanse mellom Europa, Asia og USA. Denne er imidlertid ubrukelig dersom de ikke får trafikkrettigheter i USA.

Les også: Bestiller flere Dreamlinere

– Da har vi to valg. Vi kan enten fly på den norske tillatelsen som i dag, eller kjøpe et annet flyselskap, sier Kjos til Dagens Næringsliv.

Han legger til at førstnevnte alternativ er uaktuelt, fordi den norske tillatelsen har for mange begrensninger.

– Vi har jo cirka tre-fire tilbud på selskaper vi kan kjøpe og som allerede har rettigheter i dag, sier Kjos.

Les også: Grønt lys for Norwegians datterselskap i Irland

Amerikanske fagforeninger ønsker at Norwegians datterselskap skal bli nektet de rettighetene fordi selskapet er etablert utenfor Norge og flyr med asiatisk personell mellom USA og Europa. Norwegian sier de regner med en løsning innen kort tid.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus