Meny

Facebook-sjefen ga seks milliarder kroner til veldedighet

Mark Zuckerberg fotografert ved Facebookhovedkvarteret i California. Facebook feirer tiårsjubileum i år. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook-gründer og sjef Mark Zukerberg var USAs mest generøse giver i 2013. Han ga nærmere en milliard dollar av sin formue (seks milliarder kroner) til veldedige formål
Chronicle of Philanthropy, som følger med på veldedige donasjoner i USA, skriver at Zuckerberg og kona Priscilla Chan ga 18 millioner Facebook-aksjer, til en verdi av omkring 992 millioner dollar (cirka seks milliarder kroner) til stiftelsen Silicon Valley Community Foundation, melder AFP.

Stiftelsen, som er basert i California, spesialiserer seg på investeringer i, og forvaltning av, veldedige fond, og forvalter omkring 4,7 milliarder dollar (29 milliarder kroner). De siste to årene har Zuckerberg og kona, som er lege, gitt 36 millioner Facebook-aksjer til fondet, til en verdi på omkring 1,5 milliarder dollar. Paret øremerket midlene de ga i 2012 til helse og utdannelse, melder Chronicle of Education.

Les også: Nettside finner låtene som aldri blir spilt på Spotify


Zuckerberg, som fyller 30 senere i år, er den yngste giveren som har toppet magasinets årlige liste over veldedige donasjoner. Hans formue er av Forbes magazine anslått til 19 milliarder dollar i september. Han er dermed den 20ende rikeste personen i USA. Denne summen er imidlertid antatt å ha økt, takket være en stigning i verdien på Facebook-aksjene, og ligger nå nærmere 30 milliarder dollar, anslo markedsanalysebyrået Wealth-X nylig.

I fjor lå Facebook-mogulen og kona på andre plass over veldedige donasjoner. De hadde gitt donasjoner verdt nærmere en halv milliard dollar i 2012. På førsteplass lå milliardær og investor Warren Buffett, som ga omkring tre milliarder dollar til veldedighet i 2012.

Les også: Last ned filmen av ditt Facebook-liv

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus