Mot flere kutt i Statoil

Statoil-sjef Helge Lund er igang med omfattende kostnadskutt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Statoil-sjef Helge Lund er igang med omfattende kostnadskutt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Statoil vil kutte ytterligere i kostnadene og går inn for å kutte milliarder i sine vedlikeholds- og modifikasjonsbudsjetter på norsk sokkel i Nordsjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil har allerede informert sine leverandører om at de vil kutte mellom 20 og 30 prosent i 2014, skriver offshore.no.

– I Statoil er det enighet om en forbedringsagenda der et av tiltakene er å redusere eksterne kostnader med 30 prosent uten å øke egen bemanning, bekrefter Statoils informasjonssjef Ørjan Heradstveit.

Kuttet i utgiftene skal oppnås ved å bruke Statoils egne ansatte til vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid offshore.

Les også: Statoil flagger ut inntil 350 stillinger

Heradstveit vil ikke komme med konkrete tall på hvor mye som skal kuttes, men ifølge offshore.no omfatter allerede inngåtte rammekontrakter tjenester for rundt 7 milliarder kroner årlig.

Det vil i praksis bety at man snakker om et kutt i milliardklassen hvert år framover, ettersom Statoils intensjon er å gjøre dette til en varig kostnadsreduksjon.

– Dette er en ambisjon som strekker seg inn i fremtiden, bekrefter Heradstveit.

Senest mandag denne uken fikk de ansatte beskjed om at antall årsverk innen forretningsutvikling skal kuttes med 100. Tidligere er det også blitt kjent at 239 stillinger innen IT, eiendomsdrift og økonomi/finans forsvinner via outsourcing til eksterne leverandører.

Reduksjonen i staben skal foregå ved frivillighet, og Statoil vil tilby sluttpakker og tidligpensjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus