Skandiabanken med kontaktløs betaling

KONTANTLØS BETALING: Kunder med Skandiabankens Visa-kort skal nå få teste kontantløs betaling. (Foto: Skandiabanken)
KONTANTLØS BETALING: Kunder med Skandiabankens Visa-kort skal nå få teste kontantløs betaling. (Foto: Skandiabanken)

Tester ut betaling uten PIN-kode for de yngste kundene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de nærmeste månedene skal Skandiabankens yngste kortkunder få muligheten til å prøve ut kontaktløs betaling. Det vil si at de kan betale uten bruk av PIN-kode ved små kjøp.

>> Har kortbruken gått over styr?

Kun for ungdom

Det er kortbrukere i alderen 13-18 år som nå får teste kontaktløs betaling. Disse kundene får automatisk tilsendt de nye VISA-kortene, som gjør at du betaler ved å ved holde kortet inntil betalingsterminalen.

Det er ikke nødvendig å bruke verken chip eller PIN-kode.

– Vi tror kundene i denne aldersgruppen er spesielt mottakelige for ny teknologi, samtidig som de handler mye for små beløp, forteller informasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik til DinSide.

Etter å ha testet ut konseptet på den yngste aldersgruppen, vil banken se nærmere på hvordan dette blir mottatt, og vurdere om flere av kundene også skal få tilgang til tilsvarende betalingskort.

Skandiabanken er heller ikke første bank som prøver seg med kontaktløs betaling, blant annet har Sparebank1 forsøkt seg på dette tidligere.

Se etter dette symbolet

Selve betalingen skjer ved at kortet holdes mot betalingsterminalen inntil skjermen bekrefter at handelen er gjennomført. Det piper også fra terminalen for å bekrefte kjøpet.

For å kunne betale på denne måten, må også selve betalingsterminalen være tilpasset kontaktløs betaling, og ifølge Skandiabanken blir flere og flere brukersteder tilpasset nettopp dette.

For å se hvilke betalingsterminaler som kan brukes, kan man se etter en logo som illustrerer et elektronisk signal. I tillegg må butikken ha aktivert terminalene sine for slik bruk.

Etter det DinSide er farer er kontaktløs betaling etter alt å dømme bare tilgjengelig på et fåtall steder.

Også for bruk av mobil betaling, som blant annet Telenor og DNB skal teste ut den nærmeste tiden gjennom sin betalingstjeneste Valyou, må betalingsterminalene ha denne funksjonen aktivert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus