Nå bør du skru opp BSU-sparingen

5.000: Sparer du det årlige maksbeløpet for BSU, får du nå 5.000 kroner i skattefradrag. (Foto: Per Ervland).
5.000: Sparer du det årlige maksbeløpet for BSU, får du nå 5.000 kroner i skattefradrag. (Foto: Per Ervland).

Spar 416,66 kroner mer hver måned for å utnytte hele skattefradraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Solberg-regjeringen tiltrådte i fjor høst, uttalte de borgerlige samarbeidspartnerne at de ville legge bedre til rette for at unge kan komme inn på boligmarkedet.

Dette er bakgrunnen for at ordningen med Boligsparing for unge (BSU) ble utvidet med virkning fra 1. januar i år. Det årlige sparebeløpet er nå økt fra 20.000 kroner til 25.000 kroner.

Har du husket å skru opp sparingen din?

Høyere skattefradrag

Bankene tilbyr ofte sin beste rente til BSU-sparingen. Likevel er det ikke rentene som gjør BSU så attraktivt. Den store avkastningen ligger i skattefradraget du får på sparingen din.

Med det nye, årlige sparebeløpet på 25.000 kroner, kan du sikre deg hele 5.000 kroner i skattefradrag. Også taket for hvor mye man kan spare i BSU økes fra 150.000 til 200.000 kroner.

Les også: Ikke spar for mye på BSU-kontoen

Mange banker tilbyr dessuten dobbel rente det første året du sparer i BSU, med renter rundt ti prosent. Dermed kan avkastningen det første året du sparer bli på 30 prosent.

Skru opp sparingen

Med et månedlig sparetrekk på 2.083,33 kroner, vil du i løpet av året ha fylt opp årets BSU-kvote. Med det gamle maksbeløpet måtte du spare 1.666,67 kroner i måneden for å fylle opp BSU-kvoten.

For å fylle opp den nye årskvoten må du altså spare 416,66 kroner mer hver måned.

BSU-sparing egner seg imidlertid best for deg som har tilstrekkelig skattbar inntekt.

I 2014 må du tjene 61.000 kroner før du kan nyttiggjøre deg hele skattefradraget på 5.000 kroner.

Har du liten skattbar inntekt og mottar en pengegave fra eksempelvis foreldre eller besteforeldre, bør du avvente BSU-sparingen til inntekten din er høyere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus