Meny

Slutt på hatteshopping for dronningen

Dronning Elizabeth er godt kjent for sine hatter. Da hun møtte barn etter gudstjenesten første juledag i fjor i Norfolk, bar hun noe som minnet om den klassiske bjørneskinnluen soldatene hennes bruker. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå må også britenes statsoverhode spare penger.

Britenes dronning Elizabeth (87) er godt kjent for sine hatter i alle regnbuens farger. Men nå må også dronningen stramme inn på shoppingen, i likhet med sine landsmenn.

Årsaken er så lite kongelig som den kan bli, hun har rett og slett brukt for mye, skriver CNN.

Les også: Nå er hun dyrenes dronning

Fått dårlig råd

I en rapport fra Underhuset, som er en del av parlamentet, kommer det fram at Finansdepartementet må bære sin del av ansvaret for dronningens økonomiske utfordringer.

De har nemlig ikke bistått kongehuset godt nok når det gjelder planlegging og håndtering av økonomien, sier komiteen bak rapporten.

– Vi mener at Finansdepartementet har en plikt til å være aktivt involvert i kongehusets finansielle planlegging og ledelse. og det har de ikke klart, sier komiteens leder, Mararet Hodge.

I rapporten kommer det fram at det britiske kongehuset har brukt mye av reservene. I 2001 var det 35 millioner pund, eller 350 millioner kroner i pengereservene. I dag er det bare ti millioner kroner igjen, skriver Vanity Fair.

Gått i luksusfellen

I tillegg har kongefamilien gått i en svært lite kongelig felle, de har brukt mer enn det som kommer inn. I perioden 2012-2013 ble det brukt 44,9 millioner pund, mens det kun kom 42,6 millioner pund inn.

Dronningen har også et problem med tanke på boligene sine. Både Buckingham Palace og Windsor Castle har store, umiddelbare behov for oppgradering, skriver The Telegraph.

Når det regner må de ansatte løpe rundt med bøtter for å samle opp regnvannet som kan skade all kunsten i byggene. I tillegg var dronningens varmtvannsberedere så gamle at de måtte repareres, til den nette sum av nær åtte millioner kroner.
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus