Meny

- Gavepakke til alle som vil til Norge og hente velferdspenger

NAV har anmeldt 789 personer for svindel av 104 millioner kroner i dagpenger. Foto: Morten Holm /NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindelrekord hos NAV.

I fjor anmeldte NAV 1318 personer for å ha svindlet staten for 238 millioner kroner, skriver NA24.

Les også: NAV kastet bort millioner på IT-prosjekt

Rekord

– Dette må være Europas dyreste glipp, og en ren gavepakke til alle som vil til Norge og hente litt velferdspenger fra verdens rikeste nasjon, sier Kjell-Ola Kleiven, RIG-direktør og blogger.

Beløpet er det høyeste NAV har anmeldt noensinne, og er en økning på 28 millioner kroner sammenlignet med 2012, skriver NA24.

Flest er anmeldt for svindel av dagpenger. NAV har anmeldt 789 personer for svindel av 104 millioner kroner i denne kategorien.

Tiltalt for svindel

Førstkommende tirsdag må to menn møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha svindlet NAV. I perioden 23. mars 2009 til 22. februar 2010 fikk den ene av dem, en 47 år gammel mann, utbetalt 404 715 kroner i sykepenger fra NAV.

Han oppga ifølge tiltalen arbeidsinntekt før arbeidsuførhet til å være kr 50 000 kroner per måned, til tross for at han ikke hadde pensjonsgivende inntekt som ga rett til sykepenger forut for sykemeldingen.

Den andre tiltalte, en 50 år gammel mann, bekreftet de feilaktige opplysningene overfor NAV i egenskap av å være 47-åringens arbeidsgiver.

I forrige uke gikk en lignende sak for retten i Oslo tingrett.  En 25 år gammel kvinne og en 39 år gammel mann fra Oslo var tiltalt for å ha fått urettmessig utbetalt 906.805 kroner fra NAV over en periode på fem år.

Les også : Svindlet NAV for 900.000

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus