Meny

- Unge jenter melder vesker verdt opptil 50.000 kroner stjålet

En Chanel-veske som denne, kan fort koste opp mot 30.000. Har du sjekket at din forsikring dekker et eventuelt tap av dine mest verdifulle eiendeler? Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye tall fra forsikringsbransjen viser rådyre veskevaner blant nordmenn.

– Vår oppfatning er at man spesielt de tre-fire siste årene har sett at kvinner har fått dyrere vesker og at det gir utslag i høyere forsikringsutbetalinger for dyre vesker, sier Arne Voll, informasjonsansvarlig i Gjensidige til Dinepenger.no.

Les også: Luksusbutikk tømt for vesker

Ti vesker i uken

Voll sier at forsikringsselskapet mottar meldinger om i snitt ti vesker i uken. På ett år har utbetalingene blitt 3,5 millioner kroner til sammen, et snitt på 7000 kroner per veske.

– Vi opplever ofte at unge jenter og studenter i 20-årene melder vesker til flere titalls tusen kroner stjålet. Noen har penger til å kjøpe disse selv, andre har arvet de etter foreldre som kjøper ny og i noen saker viser det seg at vesken er en kopi. Det mest overraskende er kanskje at unge jenter, også på ungdom- og videregående skoler, har vesker til flerfoldige tusen kroner, sier han.

Den dyreste vesken Gjensidige har mottatt krav på til nå har vært 50.000 kroner.

Kjenner seg ikke igjen

Europeiske Reiseforsikring er Norges største aktør innen reiseforsikring, og sier de ikke kjenner seg igjen i Gjensidiges tall.

– En slik trend har vi ikke sett. Det er heller unntaksvis vi opplever folk melder inn at de har blitt frastjålet dyre vesker, sier assisterende informasjonsdirektør, Emma Elisabeth Vennesland til Dine Penger.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus