Meny

Polsjefen: – Utvidede åpningstider kan gi økte priser

ÅPNINGSTIDER: Polprisene kan komme til å øke noe, hvis fire helligdager skal omgjøres til åpningsdager. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil utvide Vinmonopolets åpningstider, men det kan ha sin pris.

Regjeringen la mandag fram et forslag om å la Vinmonopolet holde åpent nyttårsaften, julaften, påskeaften, pinseaften og valgdager.

Vinmonopolsjef Kai Henriksen sier at utvidede åpningstider kan føre til at polprisene kan komme til å øke noe.

– Ja, jeg kan ikke avvise at det kan bety økte priser, men vi vil forsøke å skjerme forbrukerne mest mulig. Målet er å klare det uten å øke prisene, men jeg kan ikke utelukke at det vil skje, sier Henriksen til VG.

Les også: Fagbevegelsen:– Useriøst polforslag fra regjeringen

Vil ikke jobbe

Polsjefen innrømmer at det vil koste å få medarbeidere til å jobbe på dagene regjeringen åpner for, men kan ikke si hva dette vil gjøre med prisene.

– Det har vi ikke regnet på. Forhandlingene vil vise det. Selv om saken ikke kommer til behandling i Stortinget før i juni, er de politiske signalene så klare om at det kan ligge an til et klart eller enstemmig flertall. Derfor planlegger vi for å legge forhandlingene inn i vårens lønnsoppgjør, sier han.

Handel og Kontor-leder Trine Lise Sundnes ønsker ikke å lukke dørene for å finne en løsning under årets lønnsoppgjør, men sier til VG at de tillitsvalgte er klare på at de ansatte ikke vil jobbe disse dagene.

Les også: Vinmonopolet vil prøve ut minipol

Godt mottatt på Stortinget

I tillegg til flere åpne dager, åpner høringsnotatet blant annet for at bestilte polvarer skal kunne hentes ut av kunder i Post i butikk så lenge tjenesten holder åpent. Ifølge Posten holder flere steder Post i butikk åpent fra klokken 9 til 21.

Forslaget om utvidede åpningstider på Vinmonopolet ble godt mottatt på Stortinget. Også KrF, som tradisjonelt har motsatt seg liberalisering av alkoholpolitikken, er positive til forslaget.

– Nå må vi se på forslaget og behandle det i stortingsgruppen, men vi er villige til å se på disse dagene som hittil har vært stengt. Jeg utelukker ikke at vi kan komme til å stemme for det, sier KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen til TV 2.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus