Finansdepartementet vil ha «snokevarsel» for skattelistene

SLUTT PÅ SNOKINGEN: Det er allerede slutt på muligheten å snoke i nettavisenes skattelister, men nå vil Finansdepartementet skjerpe reglene ytterligere og ønsker full registrering fra den som vil snoke. Arkivfto: Terje Bendiksby (Scanpix)
SLUTT PÅ SNOKINGEN: Det er allerede slutt på muligheten å snoke i nettavisenes skattelister, men nå vil Finansdepartementet skjerpe reglene ytterligere og ønsker full registrering fra den som vil snoke. Arkivfto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Finansdepartementet vil at du skal få vite fullt navn og adresse på dem som har sjekket skatten din i skattelistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Man skal varsles litt på samme måte som når noen har gjort en kredittsjekk av deg. Vi antar at mange ved en slik løsning vil vegre seg mot å foreta søk i listen av ren nysgjerrighet, sier Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter til Finansavisen.

I 2011 ble reglene for skattelistene skjerpet, slik at man må logge seg inn for å se hvor mye naboen tjener. Nå kan reglene bli enda strengere.

– I de senere årene har det utviklet seg til at underholdningsverdien er større enn nytteverdien. Vi har derfor sendt ut et forslag på høring om at skattyter skal kunne se hvem som har søkt på ham eller henne i skattelisten, utdyper Hagesæter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus