Be om høyere skattetrekk

SPAREAVTALE: Vil du ha penger igjen på skatten neste sommer, er oppskriften enkel. Send en e-post til lønningskontoret og be de trekke litt ekstra. Foto: All Over Press (montasje: DinSide.no)
SPAREAVTALE: Vil du ha penger igjen på skatten neste sommer, er oppskriften enkel. Send en e-post til lønningskontoret og be de trekke litt ekstra. Foto: All Over Press (montasje: DinSide.no)

Effektivt grep hvis du vil ha penger igjen på skatten neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nytt av året er at du ikke trenger å levere skattekort. Arbeidsgiver henter det ut selv fra Skatteetatens systemer.

Det er imidlertid viktig å sjekke opplysningene for å være sikker på at du får et riktig skattetrekk.

Det er nemlig nå du kan sørge for å unngå restskatt til neste år.

Les også: Den enkleste måten å spare 10.000 kroner på

En e-post er nok

Før nyttår skal du ha fått tilsendt en såkalt skattetrekksmelding. Denne viser hvilket prosenttrekk eller hvilken trekktabell som legges til grunn for skatten du skal betale.

Disse skattesatsene baserer seg på din forventede inntekt, som igjen er basert på inntekten din fra 2012.

Men du kan selv be arbeidsgiver øke skattetrekket og dermed unngå restskatt neste år, og kanskje til og med sikre deg en saftig «bonus» til neste sommer. Send en e-post til lønningsansvarlig, så er spareavtalen i boks.

Husk imidlertid at sparing i for eksempel fond eller høyrentekonto er mer lønnsomt. Rentesatsen hos Skatteetaten ligger for tiden på bare 1,08 prosent.

Dersom du mener skattetrekket på skattekortet er for høyt , må du ta kontakt med Skatteetaten for å få endret skattekortet.

Endringer i livet og endringer i skatten

Ettersom skattetrekket baserer seg på ett til to år gamle opplysninger, kan det ha skjedd vesentlige endringer som påvirker hvor mye du skal betale i skatt.

Har du fått barn eller blitt enslig forsørger i løpet av det siste året, kan dette bidra til å redusere skatten din. Ny jobb med nye lønnsbetingelser, eller store endringer i gjeldsrenter, bidrar også til å sende skatten din opp eller ned.

Nytt år med nye regler: Sjekk hvordan det påvirker din økonomi i 2014

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus