Lyn-spiller halverer lønna frivillig

AMBISJONER: Lyn håper 2014 blir året de tar steget opp i førstedivisjon. Her fra en NM-kamp mot Vålerenga. (Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix)
AMBISJONER: Lyn håper 2014 blir året de tar steget opp i førstedivisjon. Her fra en NM-kamp mot Vålerenga. (Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix)

I jakten på opprykk til førstedivisjon velger Lyn-spiller Faisal Dahir å si fra seg halve lønna i sitt siste år av kontrakten med Oslo-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren 2010 ble Lyn slått konkurs og startet opp igjen i 6.divisjon i det norske fotballsystemet. Nå spiller Lyn i 2.divisjon og har ambisjoner om igjen å ta steget opp blant de beste i Norge. Men en slik satsing koster. Derfor er de færreste av spillerne lønnet «over det ordinære driftsbudsjettet», som klubben selv beskriver det.

Faisal Dahir velger nå på eget initiativ å gå ned i lønn for å bidra til klubbens økonomi. 19-åringen er den eneste spilleren med kontrakt ut over 2013, skriver Lyn på sine hjemmesider, og Dahir vil spille sitt siste år av kontrakten med halv lønn.

– Om halvparten av lønna mi kan ta oss et lite steg nærmere førstedivisjon, er jo det en god investering for meg også, sier Dahir til Lyns eget nettsted.

Tidligere har lagkameraten Morten Bjørnskau Johannesen valgt å si fra seg lønna si.

Må overvinne vestlandet

Lyn spilte i fjor i 2.divisjons avdeling 2, og endte på fjerdeplass 16 poeng bak avdelingsvinner Alta. Lagene i avdelinga var geografisk spredd fra Alta i nord, til Larvik i sør, men med hovedvekten av lagene fra østlandsområdet.

I 2014 blir trener Finn Bredo Olsen og lyngutta bedre kjent med vestlandet. Av avdelingens 14 lag er det Lyn, Stabæk 2 og Grorud som ikke er fra vestlandet. Det blir med andre ord mye reising for Lyn.

– Det blir mange turer til vestlandet. Det kan bli en utfordring, men det må vi løse. Vi lever med dette. Vard er en klar favoritt. Og Grorud blir også skumle, for de er gode. De har et godt lag med gode trenere, sa Olsen til Ditt Oslo da terminlista for 2.divisjon ble klar tidligere i høst.

Personvernpolicy