– De hater jo Coop

Dagligvarekjeden Rema 1000 har fredag innkalt til pressekonferanse der et angivelig innkjøpssamarbeid med konkurrenten Coop skal presenteres. Illustrasjonsfoto: Morten F. Holm (NTB scanpix)
Dagligvarekjeden Rema 1000 har fredag innkalt til pressekonferanse der et angivelig innkjøpssamarbeid med konkurrenten Coop skal presenteres. Illustrasjonsfoto: Morten F. Holm (NTB scanpix)

Ica avviser Remas fusjonsplaner som et rent PR-stunt. – Vi regner med Konkurransetilsynet forstår at dette er et spill, sier informasjonsdirektøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagligvarekjeden Rema 1000 har fredag innkalt til pressekonferanse der et angivelig innkjøpssamarbeid med konkurrenten Coop skal presenteres.

Samarbeidet vil skje dersom Konkurransetilsynet helt eller delvis godkjenner et tilsvarende samarbeid mellom Norgesgruppen og Ica, ifølge NRK.no.

Informasjonssjef Bjørn Takle Friis i Ica finner timingen på annonseringen lite tilfeldig, og sier det i lengre tid har blitt versert at samarbeidet ville bli annonsert.

– Ser man på timingen er det et rent PR-stunt slik vi ser det, sier han til DN.no.

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle-Friis i Ica Norge, mener Remas fusjonsplaner er et pr-stunt. Foto: Ica.noKommunikasjonsdirektør Bjørn Takle-Friis i Ica Norge, mener Remas fusjonsplaner er et pr-stunt. Foto: Ica.no

– Vi regner med Konkurransetilsynet forstår at dette er et spill.

Han viser til at Konkurransetilsynets beslutning er like om hjørnet, og presiserer igjen at avtalen med Norgesgruppen både er begrenset i omfang og tid for å få dagligvarekjeden Ica over kneiken.

– For oss handler det om å overleve, sier Takle.

Han mener det er ingenting som tilsier et samarbeid mellom Rema 1000 og Coop, som inntil nylig har vært bitre fiender. Samtidig bygger Coop nytt lager på Gardermoen, mens Rema holder på med "sine ting", ifølge ham.

– Det hater jo Coop, og mantraet til Reitan er at de hater Coop, sier informasjonsdirektøren.

Han legger også til at dersom det ikke viser seg å være et PR-stunt så ekskluderer det begge som et alternativ for Ica.

– Da er i hvert fall Norgesgruppen eneste alternativ. De gjør det utelukkende for stanse avtalene med Norgesgruppen slik at vi må se på andre løsninger, sier han.

Takle vil ikke spekulere i hva som vil skje skulle ikke Ica få lov til å inngå samarbeid med Norgesgruppen.

– Vi konsentrerer oss bare om avtalene med Norgesgrupppen og har hatt tett dialog med tilsynet i hele prosessen. Vi har også gjort avhjelpende tiltak for å imøtekomme tilsynet, sier han.

Informasjonssjefen viser også til at Norgesgruppen, med sine 20.000 varer, er best egnet som partner fordi sortimentet er like omfattende som Ica. Rema har til sammenligning et vareutvalg på 3000 varer og et samarbeid med dem ville bety kroken på døren for supermarkedene, påpeker han.

– Vi har sett på alle alternativene og for oss er Norgesgruppen det desidert beste alternativet. Det handler om distribusjon, og om å nå ut til alle våre små butikker i hele distriktsnorge på en kostnadseffektiv måte, sier Takle.

– Hvor stor er slitasjen på eierne nå, og i hvilken grad vurderer de å kaste kortene i Norge?

– Vi merker at vi må levere nå. Det er klart at Ica-gruppen kan ikke fortsette å tape så mye penger som de gjør i Norge, sier Takle.

Les også:

NRK: Rema 1000 og Coop inngår innkjøpssamarbeid

Reitan: - Ordentlig stygt spill

Denne saken ble først publisert på dn.no

Personvernpolicy