Dreamliner-trøbbelet:

– Man kan tenke seg at Norwegian får ti millioner dollar

TRØBLETE TID: Norwegian og Bjørn Kjos har opplevd flere innkjøringsproblemer og store kostnader knyttet til langdistanseflyet Boeing 787 Dreamliner. Det er et åpent spørsmål om og hvor mye av dette flyprodusenten vil dekke. (Foto: NTB scanpix)
TRØBLETE TID: Norwegian og Bjørn Kjos har opplevd flere innkjøringsproblemer og store kostnader knyttet til langdistanseflyet Boeing 787 Dreamliner. Det er et åpent spørsmål om og hvor mye av dette flyprodusenten vil dekke. (Foto: NTB scanpix)

Norwegian vil kunne få mye mindre i kompensasjon enn polske Lot, mener DNB-analytiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det polske flyselskapet LOT får en "tilfredsstillende" erstatning fra Boeing for sine Dreamliner-problemer, etter først å ha krevd 24 millioner dollar.

Analytiker Eivind S. Veddeng i DNB Markets tror at hvis Norwegian får erstatning for sine problemer med flytypen, vil den være langt mindre enn det Lot har fått.

– Gitt at man forutsetter at Lot har fått 25-30 millioner dollar fra Boeing, kan man tenke seg at Norwegian får rundt 10 millioner (dollar, journ.anm). Det driftsdirektøren i Lot har sagt er at de har fått dekket alle sine utlegg, sier Veddeng til TDN Finans.

Ifølge analytikeren hadde Lot et krav på 32 millioner dollar. Han påpeker imidlertid at det polske flyselskapet har flere Dreamliner-fly enn Norwegian og har opplevd større driftsproblemer.

Les også: LOT får erstatning fra Boeing for Dreamliner-trøbbel

Norwegian har hatt kostnader i tredje kvartal relatert til Dreamliner-problemene på 101 millioner kroner, ifølge ham.

– Det er veldig vanskelig å estimere hva en erstatning vil bli, og jeg tror heller ikke de vil offentliggjøre den eksakte summen hvis de får noe, sier Veddeng.

Les også: Bjørn Kjos: – Boeing har undervurdert problemene

Analytikeren tror ikke Norwegian Air Shuttle vil bli en nyttårsrakett på Oslo Børs, men beholder den langsiktige troen på selskapets strategi.

– Resultatet for fjerde kvartal etter nyttår kan være en mulig kortsiktig trigger for aksjen, men yieldpresset vil nok vedvare frem til mars, sier han til TDN Finans.

Meglerhuset beholder sin kjøpsanbefaling med kursmål på 320 kroner, tross kursfallet den seneste tiden.

– Vårt syn på aksjen og selskapets vekststrategi har vi fortsatt tro på, sier han.

Norwegian-aksjen (NAS) er ned 1,59 prosent til 191,50 kroner, omsatt for 36 millioner kroner.

Les også:

– Det er jo nesten 100 år siden sist det var like gøy

Han ventes bli nestsjef i Fed

Personvernpolicy