Spetalen vil fjerne hele styret

ØNSKER KONTROLL Investor Øystein Stray Spetalen lyktes med å få sin makker Gunnar Hvammen inn i styrerommet til riggselskapet Prospector Offshore mandag. Nå ber han styret avsette seg selv og innkalle til nyvalg. (Foto: NTB scanpix)
ØNSKER KONTROLL Investor Øystein Stray Spetalen lyktes med å få sin makker Gunnar Hvammen inn i styrerommet til riggselskapet Prospector Offshore mandag. Nå ber han styret avsette seg selv og innkalle til nyvalg. (Foto: NTB scanpix)

Maktkampen mellom investor Øystein Stray Spetalen og seriegründer Bjarne Skeie om riggselskapet Prospector Offshore fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DETTE ER SAKEN:
  • Det er brutt ut maktkamp om kontrollen i riggselskapet Prospector Offshore Drilling.
  • Øystein Stray Spetalen har gått ut mot hovedaksjonær Bjarne Skeie fordi han mener Skeie personlig har mottatt store kommisjoner fra selskapet. Skeie avviser dette. Skeie har en verftskommisjon på én prosent som så langt har gitt ham to millioner kroner fra et kinesisk verft.
  • Spetalen mener også styret er inkompetent og kun innsatt som nikkedukker for Skeie. Han har hatt sin samarbeidspartner Glen Rødland i styret, men ønsket også Gunnar Hvammen inn. Dette skjedde på ekstraordinær generalforsamling mandag 9. desember.
  • Skeie og valgkomiteens leder Jarle Sjo i Odin Forvaltning ønsket Arve Andersson som styreleder, og viser til at Hvammen er en konkurrent med tilsvarende rigger under bygging som Prospector.
  • Spetalen og hans samarbeidspartnere eier nå 29,1 prosent av selskapet, mens Skeie og Odin eier samlet 35,4 prosent.

Spetalen-relaterte selskaper har bedt selskapets styre om å kalle inn til en ny ekstraordinær generalforsamling for å skifte ut styremedlemmene, ifølge en melding torsdag.

Dette følger kort tid etter at en ekstraordinær generalforsamling mandag stemte inn Spetalens kandidat til ny styreleder, Gunnar Hvammen (se faktaboks).

Selskapene som ønsker en ekstraordinær generalforsamling er Dasut, Ferncliff DAI 1, Ferncliff TIH, Ferncliff Maris, Tycoon Industrier, Nordic Construction Barges I og II, Gross Management og Saga Tankers, som totalt representerer 29,08 prosent av utstående aksjekapital i Prospector.

Gruppen av selskaper ønsker at det eksisterende Prospector-styret skal gå av og at ny styremedlemmer velges. I tillegg ønsker selskapene valg av en ny valgkomite.

Gruppen med selskaper vil senere komme tilbake med forslag til nye styremedlemmer og forslag av nye medlemmer i valgkomiteen, opplyses det i meldingen.

Prospector-styret bekrefter at det forbereder seg på å innkalle til ekstraordinær generalforsamling, og at relevante dokumenter vil bli gjort tilgjengelig i henhold til vanlige prosedyrer.

Spetalens inntog i Prospector har bidratt til at selskapets aksjekurs har steget over 60 prosent sålangt i år. Prospector ble sist omsatt for 22,30 kroner per aksje, som verdsetter selskapet til rundt 2,1 milliarder kroner.

Dagens aksjekurs er imidlertid godt under nivåene rundt 28 kroner, som blant annet Skeie måtte ut med for å sikre seg flere aksjer da en annen storaksjonær, Odin-fondene, valgte å lette beholdningen i forkant av denne ukens ekstraordinære generalforsamling.

Les også: Asia i dag: Nedturen fortsetter

Personvernpolicy