Meny

Vi handlet for ti milliarder på én uke

Julehandel på Karl Johans gate i Oslo tirsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julehandelen er så langt større enn hva handelsnæringen ventet seg. Forrige uke handlet nordmenn for ti milliarder kroner.

Omsetningen på ti milliarder kroner i uke 48 er 2,8 prosent høyere enn samme uke i fjor, og 9,6 prosent mer enn i uke 47 i år. Det viser tall utarbeidet av Kvarud analyse på vegne av hovedorganisasjonen Virke.

– Sterkere vekst enn forventet

– Dette er en sterkere vekst enn vi hadde ventet så tidlig, sammenlignet med i fjor. Det er positivt for handelsstanden, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.

Trenden bekreftes av tall fra organisasjonen Finans Norge , som viser at nordmenn betale 126 millioner ganger med betalingskort i november. Til sammen handlet vi for 45,7 milliarder kroner med kort i november, en økning på fem prosent fra november 2012.

Betaler ikke med kreditt

I julehandelsundersøkelsen til Nets sier 81 prosent at de skal betale de fleste julegavene med norske debetkort som trekker beløpet fra kundens konto. De øvrige 19 prosentene utgjør betalinger med internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

– Ut fra tallene for november, ser det ut som at julehandelen for de aller fleste utføres med penger man har på konto og ikke kredittkort, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

Interiørbutikkene er blant dem som opplever sterkest vekst i førjulstiden. Butikkene i kategorien «hus og hjem» økte omsetningen med 24 prosent fra uke 47 til uke 48, viser tallene fra Virke.

I ukene 46 og 47 handlet nordmenn for mindre enn i fjor, men etter veksten i forrige uke hadde perioden samlet sett 2,3 prosent høyere omsetning enn samme periode i 2012. (©
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus