Meny

Ulltveit-Moe: – Statoil kan gå en sakte død i møte

KRASS KRITIKK: Fornybar energi har gått fra å være noe kun «klimafantaster» er opptatt av til noe man kan tjene penger på, påpeker investor Jens Ulltveit-Moe. Statoil har ikke fulgt med, mener han. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tydelig at investorene ikke er interessert lenger, advarer Jens Ulltveit-Moe.

Profil:
  • Navn: Jens Ulltveit-Moe

  • Alder: 70

  • Stilling: Investor og industrieier

  • Bakgrunn: Grunnlegger av selskapet Umoe, gjennom hvilket han eier virksomheter innen alt fra fornybar energi, bioenergi, shipping og industriselskaper til catering og kafeer. Er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen og har en mastergrad i internasjonal politikk fra Columbia University i USA. Er god for over syv milliarder kroner.

Kilde: Dagens Næringsliv

- Statoil kan gå en sakte død i møte hvis det ikke passer seg, sa investor Jens Ulltveit-Moe, da han gikk på podiet under den årlige konferansen for oppkjøpsfond (private equity) på SAS-hotellet i Oslo torsdag.

- Det kan bli et gårsdagens selskap. Det vil ta tid, men det må passe seg så det ikke lider samme skjebne som kraftselskapene, sa Ulltveit-Moe.

Ser til verdiutviklingen

Fredag skriver Dagens Næringsliv at investoren viser til at Statoil har gjort «store og fantastiske» funn de siste månedene og årene uten at kursen har beveget seg.

- Det til tross for at funnene har vært til lave priser, påpeker Ulltveit-Moe.

Han hevder det er mange som i dag deler hans syn.

- Det er tydelig at investorene ikke er interessert i Statoil lenger. De kan ha mistet troen på selskapet og det selskapet representerer, sier han og fortsetter:

- I tillegg tror jeg det er uøkonomisk å bygge ut Barentshavet. Statoil kommer ikke til å investere der.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På konferanse:

På konferanse: Nordic buy Out Forum ble arrangert i regi av advokatselskapet Wiersholm. Fra venstre Frederic Sicre, Reynir Indahl (med ryggen til) og Jens Ulltveit-Moe. (Foto: Silje Eide)

Kan snu

Investoren understreker imidlertid at Statoil fortsatt har tid til å snu trenden. Da må de riktignok satse på fornybar energi, mener han.

Fornybar energi har gått fra å være noe kun «klimafantaster» er opptatt av til noe man kan tjene penger på, understreker Ulltveit-Moe.

- Med deres finansielle ressurser kan det bygge en veldig sterk alternativ energibase. Det har satset litt på vind. Det viser vilje, sier Ulltveit-Moe.

- Det skjer en industrirevolusjon, man trenger ikke være klimafantast for å skjønne det, legger han til.

Ulltveit-Moe har selv investert tungt og tapt «noen hundre millioner» på fornybar energi i Norge, Canada og sukkerrør i Brasil, men har en stor urealisert gevinst i det børsnoterte solenergiselskapet Rec.

Les hele saken i fredagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, Ipad eller som e-avis.

Les også:

Varsler store omstillinger i oljebransjen - og Statoil

Oppgraderer Statoil

Mest lest på DN.no i dag:

Gigantfartøyet som er for stort til å kunne kalles skip

- Aldri tidligere erfart noe lignende

- Internett kan falle fra hverandre

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus