Flere kan ha krav på bostøtte

PENGER Å HENTE: Husstander med høye boligutgifter og lav inntekt kan søke om bostøtte fra kommunen. (Foto: Colourbox)
PENGER Å HENTE: Husstander med høye boligutgifter og lav inntekt kan søke om bostøtte fra kommunen. (Foto: Colourbox)

Slik sjekker du om du kan motta støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sliter du med boligutgiftene er det mulig å søke om bostøtte. Men det er det slett ikke alle nordmenn som er klar over. I 2011 skrev DinSide at rundt 130.000 nordmenn gikk glipp av støtte for å dekke sine boligutgifter. Fortsatt tror Husbanken, som står bak ordningen, at langt flere kan ha krav på denne støtten enn dagens 150.000 mottakere.

– Vi tror at det fortsatt er mange som kan ha krav på bostøtte, men som ikke søker, sier seniorrådgiver Anette Hansen i Husbanken til DinSide.

>> Nå er det dyrere å harryhandle

Sjekk om du kan få støtte

Bostøtte er en ordning som skal bidra til å redusere boutgiftene for husstander med lav inntekt. Sliter du med boligutgiftene, er det enkelt å finne ut om du har krav på støtte. Husbanken har nemlig en egen kalkulator som viser om og hvor mye du eventuelt kan få i støtte. For å kunne søke, må du i utgangspunktet være over 18 år, og de totale inntektene i din husstand være innenfor inntektsgrensene i ditt geografiske område. Bostøtten utbetales månedlig, og utgjorde i snitt 28.944 kroner for de som mottok disse pengene i 2011.

Les også: Øker grensen for skattefrie småjobber

Pass på dette

For å søke om bostøtte, fyller du ut dette skjemaet og sender det sammen med dokumentasjon til din kommune. Det er også verdt å holde seg innenfor inntektsgrensene om man velger å søke om bostøtte. Nylig gikk Husbanken ut og varslet at 3.300 husstander vil måtte betale tilbake bostøtte på grunn av en årsinntekt på over 100.000 kroner mer enn inntektsgrensene.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy