14 administrativt ansatte forsvinner i Vålerenga

DYSTERT: Styreleder Åge Petter Christiansen og Vålerenga må gjøre store økonomiske kutt. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix)
DYSTERT: Styreleder Åge Petter Christiansen og Vålerenga må gjøre store økonomiske kutt. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix)

Vålerenga nedbemanner, og det er snakk om en reduksjon i antall årsverk fra 45 til 31. Det vil si at 14 ansatte mister jobben, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubben må spare penger. Derfor er det også klart at ved siden av å nedbemanne, kommer en innsparing på mellom og 10 og 12 millioner kroner bli tatt i aktiviteter, først og fremst i elitesatsingen.

Det er også klart at spillerne må gå ned 12,5 prosent i lønn, noe de skal ha blitt enige med klubbledelsen om i løpet av mandagen.

Les også: Enighet om lønnskutt i Vålerenga

Dette betyr at 100 års jubileet i Vålerenga er blitt en gedigen blåmandag og litt av en bakrus før festen av over.

– Når man må gå til lønnskutt er det ordentlig ille. Situasjonen har vært kritisk for Vålerenga, men nå har vi en god dialog med aksjeselskapet om å få til en emisjon som gjør at vi trygger økonomien for 2014. Vi er på skinner nå mot årsmøtet i mars og kan presentere et budsjett da som jeg tror vi fint kan få til. Men vi trenger en ekstraordinær generalforsamling i AS'et for å få til en emisjon som er sikker, sier styreleder Åge Petter Christiansen til aftenposten.no.

Det er sviktende publikumstall, ingen generalsponsor og svakt sportslig resultat som ga mindre medieinntakter, som er årsaken til det økonomiske uføret klubben er kommet opp i. I verste fall kunne det ha endt med konkurs, men den faren skal være over nå.

Reduksjonen i lønnen til spillerne vil utgjøre en besparelse på cirka 6 millioner kroner av de totalt drøye 20 millionene klubben skal kutte på budsjettet for 2014.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus