Bruk opp gavekortene før jul

SJEKK LOMMEBOKA I DAG: Ifølge økonomiprofessor Ola Grytten går gavekort for 2,5 milliarder kroner til spille hvert år. (Foto: Ann Kristin Andreassen)
SJEKK LOMMEBOKA I DAG: Ifølge økonomiprofessor Ola Grytten går gavekort for 2,5 milliarder kroner til spille hvert år. (Foto: Ann Kristin Andreassen)

Kjøp deg noe nyttig før pengene går ut på dato.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kanskje ikke så rart at nordmenn kaster bort 2,5 milliarder kroner på ubrukte gavekort hvert år. Øverst på ønskelista til nordmenn står nemlig «ingenting», etterfulgt av svar som «vet ikke» og «usikker».

Fikk du ett eller flere gavekort til jul i fjor, er det lurt å ta en titt i lommeboka nå. Mange av gavekortene har nemlig bare ett års gyldighet.

Kjøp deg noe nyttig

Mange gir nok bort gavekort fordi de ønsker at mottakeren skal kjøpe noe til seg selv, og at pengene ikke bare skal forsvinne i det store dragsuget.

Når du først har fått et gavekort er det imidlertid helt opp til deg hva du ønsker å bruke pengene på.

Har du fått et gavekort fra et butikksenter, er det ingenting som hindrer deg i å handle inn mat eller vin for pengene. På eksempelvis Oslo City finnes både matbutikk og Vinmonopol.

Shoppinggalskap: Her sloss de om trusene

Gi heller penger

Ifølge en undersøkelse utført av av YouGov for Oslo Handelsstands Forening, er penger det mest populære julegaveønsket om du ser bort fra svar som ingenting og vet ikke.

Gavekort kommer lenger ned på listen. Står du i beit for hva du skal gi til en som har alt, bør du derfor gi bort nettopp penger. Mer populært, mer anvendelig og de går ikke ut på dato.

Elektronikkbransjen har talt: Her er årets julegave

Personvernpolicy