Meny

Kredittkortopplysninger til 96.000 nordmenn hacket

SLÅR ALARM: Coop-kunder blir nå varslet per e-post etter et omfattende hackerangrep. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et omfattende datainnbrudd hos et irsk selskap har gjort at kredittkortopplysningene til 96.000 nordmenn kan være på avveie.

Det irske selskapet Loyaltybuild har blitt utsatt for hackingen. Selskapet leverer blant annet hotellbestillingstjeneste Coop Hotellkupp for Coop Norge.

Ifølge Coop er kredittkort- og kontaktinformasjon til 96.000 kunder i Norge berørt. De presiserer at det kun gjelder kunder som har benyttet hotelltjenesten.

Overvåker situasjonen

Selskapet har videre informert Datatilsynet, og hotelltjenesten er stengt. Så langt har selskapet ingen informasjon som tyder på at norske kunder har blitt skadelidende på grunn av dataangrepet.

– Vi har fått forsikringer om at Mastercard og Visa er varslet om informasjonen som er på avveie. De har igjen varslet bankene som har utstedt kortene. De overvåker nå dette i forhold til sine sikkerhetsrutiner, sier informasjonsdirektør Kristin Paus til VG.

I tillegg til kredittkortnummer skal hackerne også ha fått tak annen sensitiv informasjon som navn, adresse, telefonnummer.

Les også: Betalte med kredittkort - ble lurt - må ta regningen selv

Varsler kunder på e-post

Det irske selskapet som ble utsatt for datainnbruddet, har varslet irsk datatilsyn og anmeldt saken til irsk politi.

Coop Norge har på sin side varslet Datatilsynet her i Norge, og opplyser samtidig at de sørger for at kredittkortutstedere blir varslet per e-post.

– Vi beklager de ulemper dette måtte få for kundene, sier Paus til NTB.

Les også: Slik handler du trygt på nett

Hackerangrepet mot Loyaltybuild skal ha funnet sted allerede 18. oktober, skriver VG, men Coop skal først ha blitt varslet om angrepet onsdag denne uken.

Matvarekjeden opplyser torsdag kveld overfor VG at de nå vil vurdere om samarbeidet med det irske selskapet skal fortsette.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus