Meny

Null arveavgift gir saftig skattesmell

Null arveavgift gir saftig skattesmell

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan lønne seg å arve før nyttår.

I tilleggsproposisjonen som ble lagt fram i dag, varsler regjeringen at arveavgiften vil fjernes med virkning fra 1. januar neste år. Det kan føre til høyere skattebelastning, som spesielt vil ramme eiere av utleieboliger, skriver Nettavisen NA24.

Les også: Regjeringen satser på vei, politi og fjerner arveavgift

Innstramming av skattereglene

– Nordmenn risikerer faktisk å måtte betale langt mer i skatt enn arveavgift når regjeringen nå vil fjerne hele arveavgiften, sier advokat i Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening Per-Ole Hegdahl til Nettavisen NA24.

Samtidig som arveavgiften fjernes, foreslås det en innstramming av skattereglene. Fra årsskiftet vil arving eller gavemottaker overta arvelaters eller givers inngangsverdi. Dette kan bety en betydelig økning i skatt for mange, for eksempel ved overføring av næringsvirksomhet eller sekundærbolig.

Les også: – Ikke gi store forskudd på arv nå

– Gi arv før nyttår

– For mange vil det lønne seg å snu seg raskt rundt og dele ut forskudd på arv, spesielt hvis dette har vært aktuelt å gjøre innen få år uansett. Spørsmålet er ganske enkelt om arveavgiften vil være lavere enn den latente skatten som oppstår ved arv fra neste år av, sier privatøkonomiekspert Rune Pedersen i smartepenger.no til Nettavisen.

I et eksempel skriver avisen at dersom et ektepar har en utleiebolig som ble kjøpt for en million og i dag er verdt tre millioner, vil arvtager spare 380.400 kroner på å arve før nyttår.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus