Meny

NorgesGruppen krever å forhandle på vegne av ICA

NorgesGruppen krever å forhandle på vegne av ICA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NorgesGruppen krever å få representere både egne butikkjeder og ICA under høstens forhandlinger med leverandørene.

NorgesGruppen ønsker med det å oppnå bedre betingelser under forhandlingene, til tross for at det kan være brudd på konkurranseloven, skriver Aftenposten.

Svenskeide ICA har lenge slitt tungt i Norge og la onsdag fram et kvartalsresultat som viste et underskudd på 140 millioner kroner for driften i Norge. I Sverige går imidlertid selskapet så det suser.

Forbud

ICA henvendte seg til NorgesGruppen i januar i år i et forsøk på å bedre økonomien. Håpet var at NorgesGruppen, som er landets suverent største aktør i dagligvarebransjen, skulle stå for store deler av ICAs innkjøp og distribusjon. Konkurransetilsynet mente imidlertid en slik avtale ville kunne gi NorgesGruppen en for dominerende posisjon.

Tilsynet la ned et midlertidig forbud mot avtalen, som er forlenget til 10. januar neste år, men forbudet som angikk innkjøpssamarbeid, ble opphevet av Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

– Vår vurdering er at denne avtalen kan være ulovlig. Dersom partene nå implementerer deler av denne avtalen, må de selv vurdere hvilken risiko de vil ta, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet til avisen.

– Mangel på respekt

Dagligvarekonkurrent Rema 1000 mener NorgesGruppen med avtalen viser mangel på respekt overfor myndighetene.

– Konkurransetilsynet sier tydelig at slike forhandlinger er problematiske, likevel fortsetter de. Nå viser NorgesGruppen at de nærmest kan diktere hva norske forbrukere kan få tak i, sier Rema 1000-sjef Ole Magnus Reitan til avisen.

Helge Hasselgård som er administrerende direktør for Dagligvareleverandørenes forening, sier NorgesGruppen må være forsiktig.

– Dette krever ekstrem ryddighet fra Norgesgruppens side, sier han og oppfordrer alle leverandører til å være spesielt årvåkne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus