Meny

Høyre og Frps statsbudsjett:

Høyre lovet fattige billigere barnehage - innfrir ikke

IKKE TID: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier de har som mål at folk med dårlig råd skal få rimeligere barnehage, men at de ikke hadde tid til å få det med i årets budsjett. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før valget anklaget Høyre de rødgrønne for usosial barnehageprising. I Solberg-regjeringens budsjettforslag setter de ikke av penger til å gi fattige billigere barnehage.

Maksprisen på en barnehageplass er i dag 2330 kroner i måneden, men fra 1. januar blir maksprisen satt opp til 2405 kroner som følge av en justering etter lønns- og prisveksten.

I de fleste kommuner er makspris også minimumspris, noe som betyr at prisen er den samme uansett om foreldrene er fattige eller rike.

Før valget var Høyre svært kritisk til den rødgrønne ordningen, som de mener er usosial fordi de fattigste kommer dårligere ut enn de med normal eller høy inntekt.

Likevel setter Høyre og Frp ikke av penger i sitt budsjettforslag til å sikre lavere barnehagepris til de fattigste, skriver Aftenposten.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier til avisen at de har som mål at folk med dårlig råd skal få rimeligere barnehage, men at de ikke har hatt tid å utarbeide et system med inntektsgradering.

Dette får KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen til å le.

– Det er godt vi har noen dager mer til rådighet nå. Jeg tror ikke tidsnød er det største hinderet, sier Syversen til Aftenposten.

Les også: Hoksrud forsvarer bompenger og bilavgifter

Sammen med Venstre starter KrF opp budsjettforhandlinger med Høyre og Frp denne uken, da vil barnehageprisingen være ett av mange temaer.

Kunnskapsministeren sier videre til avisen at Høyre mener det er greit ikke å innføre graderte barnehagesatser så lenge de ikke setter opp maksprisen mer enn med pris- og lønnsveksten. Han vil ikke love at gradering kommer i neste statsbudsjett.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus