Kommuneansatt innrømmer underslag i Bergen

En ansatt i Bergen kommune er avskjediget og politianmeldt etter at det er avdekket underslag. Vedkommende har tilstått og har samarbeidet for å belyse saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet skal ha pågått i rundt ti år, og det kan være snakk om underslag av flere millioner kroner, opplyser Bergen kommune. Ifølge kommunen ligger det en personlig tragedie bak saken, som ble avdekket av interne kontrollrutiner.

– Bergen kommune har nulltoleranse på dette området og har de siste årene iverksatt en rekke tiltak for å forhindre økonomisk mislighold. Kommunen arbeider nå med å avklare hvordan det økonomiske underslaget har foregått. Vi er opptatt av å få fram alle sider ved saken, sier informasjonsdirektør Eva Hille i Bergen kommune. Hun sier kommunen vil gjennomgå rutinene sine.

Hille sier kommunen har bidratt til at den tidligere ansatte blir ivaretatt. Av hensyn til politietterforskningen ønsker hun ikke å kommentere saken nærmere.

Personvernpolicy