Brende tjente klart mest av statsrådene i 2012

Utenriksminister Børge Brende (H) tjente klart mest av regjeringsmedlemmene i 2012, ifølge skattelistene. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
Utenriksminister Børge Brende (H) tjente klart mest av regjeringsmedlemmene i 2012, ifølge skattelistene. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Utenriksminister Børge Brende (H) tjente nesten 5 millioner kroner i 2012, langt mer enn sine kolleger i den ferske regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge skattetallene som ble offentliggjort natt til fredag, hadde Brende en inntekt på 4.959.890 kroner i inntektsåret 2012, skriver VG. En god del av inntekten skal derimot stamme fra styreverv. Brende har sittet i Statoils styre og er fremdeles oppført som styreleder i Mesta

Statsminister og partikollega Erna Solberg tjente 1.129.705 kroner i fjor, mens finansminister Siv Jensen (Frp) står oppført med 1.123.840 kroner.

Støre rikest

Til sammenligning tjente avgåtte statsminister Jens Stoltenberg 1.423.897 kroner og Sigbjørn Johnsen tjente 1.015.091 kroner. Den avgåtte finansministeren hadde derimot ikke «pæeng på bok» og er oppført med 0 i formue.

Rikest i den avgåtte regjeringen i er Jonas Gahr Støre med en formue på 52 millioner kroner. Han var også best lønnet med en inntekt på 3.360.136 kroner. Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen endte på en solid andreplass med en formue på 30 millioner kroner og en inntekt på 2.965.431 kroner.

Søk i skattekartet: De 50 rikeste i alle Norges kommuner

Ned i lønn

Fersk landbruksminister Sylvi Listhaug må regne med å gå ned i lønn. Hun ble hentet til oppgaven etter å ha vært kommunikator i First House og er oppført med en inntekt på 1,7 millioner kroner, betydelig høyere enn hva hun kan regne med å tjene som minister. Ministerlønna er på om lag en drøy million kroner, skriver Dagbladet. Til sammenligning er avgåtte landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) oppført med en inntekt på 747.262 kroner i fjor.

Den avgåtte regjeringens olje- og energiminister, og gårdbruker, Ola Borten Moe (Sp) er oppført med en inntekt på 563.404 kroner i fjor.

Kulturminister Thorhild Widvey tjente 1.340.846 kroner i fjor. Hun ble raskt utpekt som den i den nyeste regjeringen med flottest bolig. Ifølge VG hadde Widveys ektemann, Osvald Magne Bjelland, en formue på 82 millioner kroner i fjor.

Les også: Her er Norges rikeste

Personvernpolicy