Skal heve 200-kronersgrensen

ØKER GRENSEN: FrP, med Siv Jensen i spissen, og Høyre, skal nå øke 200-kronersgrensen. Men det er foreløpig uvisst hva den nye grensen blir. (Arkivfoto: Reynir Johannesson/FrP)
ØKER GRENSEN: FrP, med Siv Jensen i spissen, og Høyre, skal nå øke 200-kronersgrensen. Men det er foreløpig uvisst hva den nye grensen blir. (Arkivfoto: Reynir Johannesson/FrP)

Men hva blir den nye grensen for tollfri netthandel?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kapittelet "Et moderne skatte- og avgiftssystem" i Høyre og FrPs nye regjeringsplattform, skriver partiene at de vil "redusere det samlede skatte- og avgiftsnivået".

Ett av tiltakene er å "heve grensen for tollfri import".

Grensen ikke satt

Denne grensen er i dag på 200 kroner, og kalles derfor 200-kronersgrensen. Handler du fra utlandske nettbutikker må du fortolle varen, og dermed betale blant annet moms, om kjøpsverdien er over denne grensen.

Men hvor mye skal man nå kunne handle for uten å måtte betale moms og fortollingsavgifter?

Det sier dessverre ikke den politiske plattformen noe om. DinSide har forsøkt å nå de to regjeringspartiene gjennom en rekke kanaler, foreløpig uten hell. Vi oppdaterer saken så raskt vi får svar fra politikerne.

Men etter det DinSide kjenner til er ikke en ny, konkret grense fastsatt ennå. Trolig blir dette tema for nye forhandlinger fremover.

Les mer om netthandel og 200-kronersgrensen her!

Mellom 400 og 1.000 kroner?

Høyre har i tidligere partiprogram stadfestet at de ville øke grensen til 1.000 kroner. Dette fjernet partiet i sitt nye program før valget, og DinSide fikk beskjed om at de hadde snudd i saken. Av hensyn til norske bedrifter. Men så kom Høyres nestleder Jan Tore Sanner på banen, og sa de ikke hadde snudd til tross for at partiprogrammet ikke lenger sa noe om 200-kronersgrensen.

I alternative budsjetter for 2013 foreslo Høyre en grense på 400 kroner, og dette har de ofte gjentatt når folk har spurt dem på sosiale medier. FrP har hele tiden programfestet en økning av grensen, uten å spesifisere hvor høy grense de ønsker. Tidligere har de sagt at de ønsker en grense på 1.000 kroner.

Dermed kan vi tenke oss en grense på et sted mellom 400 og 1.000 kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus