Flytt boliglånet og spar en halv million

Det er mange rentekroner spart på å velge den billigste banken. Ta deg tid til å bytte i dag. (Foto: Per Ervland)
Det er mange rentekroner spart på å velge den billigste banken. Ta deg tid til å bytte i dag. (Foto: Per Ervland)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiller mange tusen årlig på billigste og dyreste bank.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av det siste året har det vært en del endringer i boliglånsrentene, og det er storbankene som har gått i front med å heve renten. Dette kan være en fin anledning til å sjekke vilkårene i din bank, og bytte leverandør hvis du får bedre betingelser hos andre.

Dagens beste renter

Skiller en halv million

Vi har sett på lånebetingelser for et lån på to millioner, med pant i en bolig verdt 2,9 millioner kroner, altså innenfor 70% sikkerhet. Billigste bank i dette tilfellet er Boligkreditt.no med en effektiv rente på 3,392%. Månedsbeløpet blir dermed 9.843 kroner.

I andre enden av skalaen finner du OBOS Lån & Spar med en effektiv rente på 5,154%. Månedsbeløpet blir nesten 2.000 kroner høyere enn hos beste bank, og ender på 11.727 kroner.

Det skiller altså 22.608 kroner i året på billigste og dyreste bank basert på dagens rentetilbud. I løpet av lånets løpetid - 25 år i vårt eksempel - blir forskjellen hele 565.200 kroner. Det bør være vel verdt et par timers papirarbeid med bytte av bank til boligformål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Staten sponser dette lekre huset med 800.000 kroner

Lånet kan bli enda billigere

Verktøy som DinSides boliglånskalkulator og Finansportalens renteoversikt gjør det enkelt for deg å finne de billigste tilbudene i markedet som er tilgjengelig for alle. Men det er flere ting du kan gjøre for å skaffe deg så lave lånekostnader som mulig.

1) Sjekk medlemsskapene dine Er du medlem av en fagforening, et boligbyggelag eller lignende - bør du sjekke fordelene i medlemsskapet. Hos DNB har blant annet Norsk Sykepleierforbund og alle forbundene under Akademikerne bedre betingelser enn menigmann. Fordelene til de statsansatte er det likevel ingen som slår, 450.000 ansatte kan nemlig få superrente på 2,227% i Statens Pensjonskasse.

2) Skrell av løpetiden Jo lengre du har et lån, dess mer betaler du i renter over lånets løpetid. For mange kan løpetid være det de trenger for å få økonomien til å gå rundt, mens det for andre er uproblematisk å betale et høyere månedsbeløp på lånet. Det er aldri feil med en nebetalt bolig. Tar du skikkelig i, kan du være gjeldfri på nær halve tiden

Les også: Stadig flere kjører bil uten å eie