Meny

Selger «tidenes dyreste» bit for bit

Dukker opp: Opprinnelig var fem mål tomt og en boligmasse på rundt 1000 kvadratmeter inkludert i prisen på 120 millioner kroner. Nå kan det imidlertid bli aktuelt å selge kårboligen som en enkeltbolig, noe som ifølge eiendomsmegleren vil kunne redusere prisen på hovedeiendommen med tilsvarende beløp. Foto: Faksimile fra Finn-annonse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomsmegler Torbjørn Ek tenker kreativt i et krevende marked.

Med en prislapp på minst 120 millioner kroner ble eiendommen «Blaasenborg» på Bygdøy tidligere i år den hittil dyreste som noensinne har vært annonsert på finn.no.

Rekordannonsen ble siden fjernet fra nettstedet, men i forrige uke dukket adressen nok en gang opp blant boligannonsene.

For 25 millioner kroner skal det nå være mulig å sikre seg prakteiendommens kårbolig.

– Når ting ikke går helt som du tenkte i første runde, så må man være litt kreativ, sier ansvarlig eiendomsmegler Torbjørn Ek til DN.no.

Han avviser med det at hovedeiendommen er solgt, til tross for at han tidligere har fortalt om flere potensielle kjøpere.

– I prinsippet handler dette om å gjøre det lettere å selge, sier han.

Les også: Null prosent tror de må selge under prisantydning

Prisen reduseres tilsvarende

Boligene i det såkalte luksussegmentet har i lengre tid blitt omsatt tregere og til lavere pris enn tidligere i Norge. Dette har DN.no har belyst i en rekke artikler, og én av årsakene som ofte blir trukket frem er at en forholdsvis stor kjøpegruppe, aksjemeglerne, har forsvunnet.

Ek legger ikke skjul på at det i utgangspunktet ikke finnes mange kjøpere i den kategorien «Blaasenborg» tilhører. I dag har han riktignok to konkrete interessenter, opplyser han.

Eiendomsmegleren mener et separat salg av kårboligen vil kunne redusere prisen på hovedeiendommen med omtrent det tilsvarende beløp. Han forteller at dette er noe interessentene stiller seg positive til.

– Vi har ikke tatt diskusjonen, men regnestykket er jo at du trekker 25 millioner fra opprinnelige 120 millioner, sier Ek.

– Da oppfattes nok ting litt annerledes og det er det dette handler om, sier han.

Les også: Ambassadørbolig på tilbud

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det var i forrige uke at denne annonsen for kårboligen på Bygdøy-eiendommen dukket opp på finn.no.

Foto: Faksimile fra Finn.no

Det var i forrige uke at denne annonsen for kårboligen på Bygdøy-eiendommen dukket opp på finn.no

Stor respons

Helt siden «Blaasenborg» ble lagt ut for salg, har Ek fått stor respons på kårboligen som enkeltbolig. Den 300 kvadratmeter store eneboligen ligger på en liten høyde på egen utskilt tomt.

– Vi har lagt den ut for å se, og i løpet av de neste dagene kommer vi til å bestemme oss for om vi selger eller ikke, sier Ek.

– Selv om det i dag ikke foreligger noen bud, finnes det nok av kjøpere. 25 millioner på Bygdøy er en helt grei pris, og den skal nok bli lett å selge, mener han.

Det er shippinginvestor og hotelleier Rolf Wikborg og kona Mette Ann som selger den unike eiendommen på Bygdøy. Paret, som er i femtiårene, har tidligere uttalt til DN at de ønsker noe annet etter at avkommet har forlatt redet.

Etter det DN.no kjenner til tilhører prisrekorden for eiendom i Norge fortsatt investor Arne Fredly. I 2007 bladde han opp drøye 200 millioner for Kjell Inge Røkkes Aker-eide Munkebakken på Fornebu.

Les alt om eiendommen:

Ber om 120 mill. for Bygdøy-luksus

– Det er ikke solgt før det står to streker under svaret

Kutter prisen på Ulvøya-luksus for andre gang

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus