Meny

Tine garanterer nok smør med importert smør

Det blir ingen smørkrise i år, lover Tine. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å hindre ny smørkrise skal importert smør bli redningen for Tine i den kommende julebakstsesongen.

Den norske meierigiganten, som også har rollen som markedsregulator i Norge, måtte importere utenlandsk smør under krisen i 2011. Heller ikke i fjor var det nok smør i butikkhyllene.

Nå skal merket Sunfield bli redningen. Smøret blir markedsført og solgt av Tine, men baserer seg på utenlandske råvarer når det ikke er nok norsk melk å få tak i, skriver Finansavisen.

Les også: – Meningsløst å selge seg ned i Statoil

Lanseringen av Sunfield gjør at Tine nå går ut med en garanti om nok smør til alle forbrukere i Norge.

– Norske forbrukere ønsker flere valgmuligheter i butikkene, og Tine bidrar nå til at de har flere smørtyper å velge mellom. Vi har valgt et engelsk navn for å signalisere at smøret kan være produsert på en utenlandsk råvare, sier kategoridirektør Pernille Siberg Nakken i Tine til avisen.

Hun er ikke enig i at Tine undergraver sine egne eiere – melkebøndene – ved å importere smør.

– Våre eiere vil i størst mulig grad lage produkt av norsk råvare, men smørsituasjonen i 2011 lærte oss at vi måtte ha rom for større fleksibilitet, sier Nakken.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus