Disse hyttene får du for 1,5 millioner

Holsåsen: Prisantydning 1 500 000. Soverom 2. Primærrom 46 kvm. Tomt 1 100 kvm. Selveier. Byggeår 1969. Foto: Eie
Holsåsen: Prisantydning 1 500 000. Soverom 2. Primærrom 46 kvm. Tomt 1 100 kvm. Selveier. Byggeår 1969. Foto: Eie

Mange fjellhytter til salgs i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her finner du hyttene i artikkelen:

Meglerbransjen har moderate forventninger til prisutviklingen i fjellhyttemarkedet i høst. Det vil si de tror aktiviteten vil bli ganske bra, men mener det er sannsynlig at prisnivået vil fortsette å holde seg flatt, slik som tendensen har vært i flere år.

Gjennomsnittlig salgspris på fritidsboliger på fjellet var 1 728 000 kroner i fjor. Det er en økning på 1 prosent fra i 2011. Avstand til Oslo eller en av de andre større byene, er blant de viktigste egenskapene som påvirker prisene.

Trenden i hyttemarkedet er ønske om langrennsløyper og turterreng rett utenfor hyttedøra.

- Vi ser at den vanlige fjellhytta har holdt seg bra i pris, mens det har vært vanskeligere å få solgt leiligheter på fjellet. De noe dyrere hyttene vil nok også i år gå tregere, men vi forventer noe mer fart her enn det vi har sett i sjøhyttemarkedet, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

I 2012 ble det solgt 1 863 fritidsboliger på fjellet som er 64 flere enn i 2011 og en økning på økning 4 prosent. Dette etter et kraftig fall fra 2010. Omsetningen er konsentrert om de store skidestinasjonene.

54 prosent av salget i 2012 fant sted i 20 kommuner. Det viser tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forenings fjellhytteanalyse for 2013.

Nordseter: Prisantydning 1 450 000. Soverom 3. Primærrom 62 kvm. Tomt 1 000 kvm. Festetomt. Byggeår 1960.

Nordseter: Prisantydning 1 450 000. Soverom 3. Primærrom 62 kvm. Tomt 1 000 kvm. Festetomt. Byggeår 1960. Foto: DNB Eiendom

Les også: Det er ikke gull alt som glimrer

Godt besøkte visninger

- Utbudet av fjellhytter er som alltid best på denne tiden av året, men prisene er gjerne også på det høyeste. Frem mot jul må vi regne med at de som ikke får solgt vil prøve å sette prisene ned. Jo lenger hytta har vært på markedet, desto større prutningsmonn har kjøperen, understreker sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen.

Eiendomsmegler Per Håvard Sørbøen i Eie eiendomsmegling opplever god interesse for hytter på prisnivå oppimot 2,5 millioner kroner, men også videre til 3 millioner kroner.

Nylig solgte han en hytte på Ål i Hallingdal som hadde en godt besøkt fellesvisning. I øyeblikket har han en hytte i Holsåsen for 1,5 millioner kroner ut til salg. Hytta ligger på en utsiktstomt på cirka 1050 moh. Trenden er ifølge Sørbøen at folk ønsker seg hytter i områder hvor det er enkel adkomst til langrennsløper og turterreng i snaufjell.

Ljørdalen: Prisantydning 1 490 000. Soverom 3. Primærrom 63 kvm. Tomt 1 000 kvm. Festetomt. Byggeår 1988.

Ljørdalen: Prisantydning 1 490 000. Soverom 3. Primærrom 63 kvm. Tomt 1 000 kvm. Festetomt. Byggeår 1988. Foto: Eiendomsmegler1

Skuffende prisutvikling

Daglig leder Kathrine Rosenvinge DNB Eiendom i Lillehammer forteller også om god aktivitet i øyeblikket. -Det er størst etterspørsel av hytter opp til 2,5 millioner kroner. Men folk ser etter enkel adkomst, velholdte hytter og beliggenhet innenfor noen timers kjøring. Det bør også helst være helårsvei, sier hun.

Andreassen trekker de litt større økonomiske linjene og mener den litt skuffende prisutviklingen i hyttemarkedet skyldes at prisnivået i 2007 og 2008 var for ekstremt. I tillegg har det blitt billigere å reise utenlands. Ungdom har også litt andre vaner enn foreldregenerasjonen med ønske om større fleksibilitet og flere aktiviteter i feriene. Her må norske destinasjoner fornye seg.

Norefjell/Bønipa: Prisantydning 1 490 000. Soverom 3. Primærrom 74 kvm. Tomt 1 000 kvm. Festetomt. Byggeår 1970.

Norefjell/Bønipa: Prisantydning 1 490 000. Soverom 3. Primærrom 74 kvm. Tomt 1 000 kvm. Festetomt. Byggeår 1970. Foto: Krogsveen

Saken er skrevet av Hytteliv og tidligere publisert på klikk.no.

Les også:

Her er Norges mest populære hytteområde ved sjøen

Sjekk den svenske hyttedrømmen

Gunhild laftet Norges drømmehytte selv

Stor guide til smarte annekser

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus