Nå er Idar Vollvik i trøbbel - igjen

KAN FÅ BØTER: Ludo-eier og gründer Idar Vollvik risikerer bøter etter at Ludo Store ulovlig har reklamert for e-sigaretter. Foto: NTB scanpix
KAN FÅ BØTER: Ludo-eier og gründer Idar Vollvik risikerer bøter etter at Ludo Store ulovlig har reklamert for e-sigaretter. Foto: NTB scanpix

Helsedirektoratet truer med bøter for markedsføring av lekesigaretter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gründeren Idar Vollvik har gjort stor suksess med salg av e-sigaretter gjennom hans Ludo butikk.

Sigarettene hjelper folk til å slutte å røyke, men fra og med 1. juli i år ble det forbudt å markedsføre e-sigaretter i Norge, selv om de ikke inneholder nikotin. Produktopplysningene må være nøytrale og uten bilder.

– Jeg tror nesten ikke at det kan være sant. Vi har enorm omsetning av disse lekesigarettene, og flere tusen kunder har skrevet på Facebook-siden vår der de takker oss for at vi har hjulpet dem med å slutte å røyke tobakk, eller har bidratt til å få redusert røykingen, sier Idar Vollvik til Dagbladet.

Les også: Vollvik unngår konkurs - for tiende gang

Forbereder saftige bøter

E-sigarettene virker ved at de omdanner nikotin til en damp som brukeren inhalerer. Sigarettene gir dermed brukerne et falsk stimuli.

Ifølge Dagbladet krever Helsedirektoratet nå å få tilsendt regnskaper, blant annet årsregnskapet for 2012, som viser hvor mye penger Ludo Store tjener på salg av e-sigarettene.

De forbereder å skrive ut saftige bøter for lovbruddet.

Vollvik selv har engasjert advokat i håp om å få omgjort Helsedirektoratets krav.

Les også: – E-sigaretter like effektive som nikotinplaster ved røykeslutt

– Røykerne liker dem

Forskningsleder Karl Erik Lund ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) har tidligere uttalt til ABC Nyheter at det er store fordeler med e-sigarettene - blant annet er de svært populære blant røykerne selv.

– E-sigarettene har et konkurransemessig fortrinn ved at røykerne liker dem og ønsker å benytte dem. For første gang ser vi et nikotinprodukt som - til forskjell fra legemidlene - har potensial for å konkurrere ut de livsfarlige sigarettene, sa Lund.

En vitenskaplig studie gjennført av forsksere ved University of Auckland viser at e-sigarettene er like effektive som eller mer effektive enn nikotinplaster.

– Studien bekrefter at e-sigaretter har potensial til å gjøre røykere røykfrie, har Lund tidligere uttalt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus