Kristin Halvorsen kan ta ut gullpensjon

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) har rett på en alderspensjon på godt over en halv million kroner i året når hun går av. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) har rett på en alderspensjon på godt over en halv million kroner i året når hun går av. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

SVs Kristin Halvorsen er bare 53 år gammel, men kan allerede i høst ta ut full pensjon fra Stortinget. – Helt sinnssykt, sier hun selv om den gullkantede ordningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentantenes pensjonsordning ble endret i 2011 fordi den ble oppfattet som for god, men den nye loven gjorde unntak for dem som allerede hadde oppnådd full pensjon.

Det betyr at 16 stortingspolitikere og fem statsråder som i høst forsvinner ut, har rett på stortingspensjon etter den gamle ordningen, melder TV 2.

Les også: – Øker forakten mot politikere

Blant disse er kunnskapsminister Kristin Halvorsen, som vil kunne motta en årlig alderspensjon på 583.076 kroner. Hun kan motta pensjonen selv om hun tar seg annet inntektsgivende arbeid, så lenge dette ikke overstiger samme beløp.

– Det er jo helt sinnssykt, sier Kristin Halvorsen selv til TV 2.

Les også: Kosmo: På sin plass at gullpensjonen er fjernet

– Det beviser jo bare at det var helt riktig av SV å ta opp den saken – under mye bruduljer i første omgang – , men vi lyktes til slutt i å avvikle den ordningen, sier Halvorsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus