Tirsdag er første frist for betaling av restskatt

I dag er første frist for å betale tilbake restskatt for 435.000 nordmenn. (Foto: Colourbox.com)
I dag er første frist for å betale tilbake restskatt for 435.000 nordmenn. (Foto: Colourbox.com)

Gjelder 435.000 nordmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag er første forfallsdato for betaling av restskatten. Dette gjelder 435.674 personer, som fikk skatteoppgjøret 26. juni, ifølge Skatteetaten. - Totalt skylder disse skattyterne rundt 5,3 milliarder kroner, noe som utgjør 12.000 kroner i gjennomsnitt per person, forteller fungerende kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke til DinSide.

Lånet som lønner seg

Høy restskatt gir to avdrag

De som skylder mer ennn 1.000 kroner i restskatt må betale halve beløpet tirsdag 20. august, mens andre halvdel av restskatten har betalingsfrist 24. september. De som derimot fikk mindre enn 1.000 kroner i baksmell har kun én forfallsdato å forholde seg til, og betaler dermed hele beløpet tirsdag. Har du betalingsfrist i morgen, skal du ha fått tilsendt betalingsinformasjon i posten. Du finner også kontonummeret til skatteoppkreveren i din kommune på skatteetatens nettsider. Men hva om du ikke har mulighet til å betale til fristen?

Les også: Du kan skaffe deg noe nytt, uten penger

Rente ved sen betaling

Ifølge Anette Bjerke i Skatteetaten er det skatteyternes plikt å betale kravet på restskatt ved forfall. Dette gjelder og om man skulle ha klaget på kravet. Betaler man ikke restskatten ved forfall, vil skatteoppkreveren starte innkreving av kravet. - Hvis man ikke har mulighet til å betale restskatten ved forfall, bør man ta kontakt med den lokale skatteoppkreveren så tidlig som mulig og høre om det er mulig å komme frem til en ordning. Det vil påløpe forsinkelsesrenter, med en sats som for tiden utgjør 9,5 prosent, sier Bjerke.

Les også: Slik har Ingvild tjent 100.000 på gjesterommet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus