Full seier for Stordalen

Petter Stordalen vant i retten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Petter Stordalen vant i retten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hussain Zulficar nådde ikke frem med kravet om å hindre Petter Stordalens Home Capital i å overta en hotelleiendom i Stortingsgaten i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel kan det ta tid før striden mellom Zulficars Eiendom og Kontrakt Consulting (EKC) og Home Capital er over, sier advokat Henrik Christensen som er styreleder i Home Capital til Finansavisen.

- Det bringer oss ett skritt nærmere å åpne et boutique-hotell som blir en liten perle. Kjennelsen kan imidlertid påkjæres og Hussain sitter på leiekontrakten og har bitt seg fast. Det er et stykke igjen hvis han ikke vil samarbeide, sier Stordalens faste våpendrager til avisen.

Les også: - Det var en fantastisk følelse

Tidligere i sommer meldte DN.no at Zulficar hadde gått rettens vei for å stanse Stordalens kjøp av hotelleiendommen. Eiendomsinvestoren mente hans egen bank BN Bank hadde lekket opplysninger til Stordalen som bidro til at eiendommen ble solgt til spottpris.

Les også: Vil stoppe Stordalens hotellkjøp - saksøker BN Bank

I tillegg til å saksøke banken, ba EKC om en midlertidig forføyning for å stanse at Home Capital fikk overta hotellet før striden med BN Bank var endelig avklart.

Men dette avslo byfogden i Oslo.

Datostempling

EKCs mente Stordalen hadde spekulert i at banken fritt kunne selge eiendommen til den prisen den ønsket etter 15. mai. Før den tid kunne ingen bud under 270 millioner kroner aksepteres. 16. mai la Stordalens selskap inn et bud på 230 millioner med en mulighet for en bonusutbetaling på 30 millioner om visse resultater ble oppnådd.

Det var dette budet Hussain mente måtte avvises fordi han banken i hans øyne hadde opptrådt illojalt. Hussain opplyste at både Olav Thon og Stordalen selv høsten 2012 hadde vært villig til å forhandle om en pris på 300 millioner kroner.

Les også: Sint på Stordalens Home Capital: - Dere er kjeltringer

Under rettsforhandlingene kom det frem at det var Hussains megler som fortalt Home Capital om datoen der banken sto fritt til å akseptere lavere bud.

Retten kom til at salget var i orden og at det var riktig å legge til grunn prisen Home Capital hadde budt 16. mai 2013, skriver Finansavisen.

Les også: Pornostopp hos Stordalen

Stadig i retten

Hussains EKC har vært en hyppig part i norske rettssaler de seneste årene. EKC har ved to tidligere anledninger anlagt rettssaker etter at selskapet ikke har gjort opp for eiendommer det hadde kjøpt. Da disse sakene endte med tap, valgte EKC å saksøke megleren som hadde formidlet eiendommene.

Oslo tingrett avviste problemstillingen rundt den ene eiendommen sist vinter. Samtidig mente retten at eiendomsmegleren kunne gjøres erstantningsansvarlig rundt salget av den andre eiendommen. Den dommen er anket til lagmannsretten.

Les også: - Jeg visste jeg var blitt lurt

Millionsmell for Lande

- Det er meglers jobb å sørge for best mulig pris

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus